2010-11-01 14:56:11• hírek • Szatmar.ro

Civilek az önkormányzatnál

A Romániai Műépítészek Rendje és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal együttműködési megállapodást kötött.

Ilyés Gyula polgármester elmondta, ennek az együttműködésnek a célja, hogy a város általános urbanisztikai tervét és az urbanisztikai szabályzatot közösen dolgozzák ki. „Nyugaton bevett szokás, hogy szakértőkből álló civil szervezetek is véleményt formálnak a városrendezésben, ezentúl Szatmárnémetiben is segítségünkre lesz ez a szektor" - fogalmazott a városvezető.

A megyeszékhely új városrendezési tervét a közeljövőben fogják véglegesíteni a fővárosban, így igen nagy segítség lehet az önkormányzat számára, ha több szakember is hozzásegít a munkához.

A hosszú távú együttműködés során nem csupán az urbanisztikai terveket dolgozzák majd ki, de további a várost érintő urbanisztikai ügyekben segítik majd a vezetőséget tanácsaikkal, ugyanakkor a különböző pályázatokban is segédkeznek.

A Műépítészek Rendje helyi fiókjának elnöke, Lucian Sabau Trifu, az alelnök Adrian Pop és Mircea Corodan hétfőn találkozott a polgármesterrel, míg a következő munkatalálkozóra decemberben fog sor kerülni, a véglegesített általános városrendezési terv átadását követően. Ezen a találkozón nem csupán a városvezető és a már említett civilszervezet képviselői vesznek majd részt, hanem egyéb országos szakértők is.

A különböző zónák urbanisztikai szabályzatának megvitatását január második felében fogják megejteni második munkaülésen.

A polgármester elmondása szerint igen komplex munkákról van szó, amely rengeteg időt és energiát emészt fel, ezért nagy segítség a külső szakértők bevonása az önkormányzat döntéshozatalába.


A civil szakemberek is besegítenek az önkormányzatnak
A civil szakemberek is besegítenek az önkormányzatnak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: