2010-05-05 14:14:35• hírek • Balog Anita

Szatmári sikerek a Megasztárban

A 14 éves Harkai Réka nem is gondolta volna, hogy ennyire jól fog menni a szereplés a TV2 Megasztár című tehetségkutatójának ötödik kiadásában, amikor január elsején e-mailben jelentkezett a versenyre. Már többször volt Budapesti válogatásokon, és minden esetben tovább is jutott, a zsűri pedig dicsérte és bátorított az ifjú tehetséget. A Szatmár.ro is felfigyelt az ifjú tehetségre: a 2008-as Partiumi Magyar Napokon ő nyerte meg hírportálunk karaoke-versenyét.

Réka a szatmárnémeti Református Gimnázium nyolcadikos tanulója, negyedik osztályos kora óta tanul zenélni, igaz, akkor még úgy íratta be édesanyja, hogy hegedűművész lesz a kicsiből. Azonban gyorsan kiderült: Rékát nem foglalja le annyira a hegedülés, mint az éneklés, úgyhogy elkezdett ezzel komolyabban foglalkozni. Tanára, Nicu Miclaus sokat foglalkozott a kislány hangjának a képzéslével, a Gyermekek Palotájának tanulóival együtt Réka már fellépett Magyarországon és Lengyelországban is. Az azonban álmában sem gondolta, hogy egyszer a Megasztár zsűrije előtt fog énekelni, a zsűri pedig dicséretekkel és bátorítással hívja majd többször is vissza a műsorba.

- Január elsején délelőtt kérdezte meg Réka, hogy jelentkezhet-e a Megasztárba - kezdi a mesélést a tehetséges leányzó édesanyja. - Akkor nem is vettem komolyan ezt a dolgot, de rövid időn belül érkezett válasz, miszerint szeretnék megnézni őt egy videófelvételen, ezért fel kellene töltenie egy produkciót magáról a Youtube-ra.

A videó ugyan felkerült a portálra, de ezután két hónap csend következett. A Megasztár Stáb nem jelentkezett, így Réka már fel is adta a reményt, amikor telefonon értesítették őket: utazzanak fel Budapestre a Millenáris Parkban megtartott válogatásra. Itt tizenkétezer jelentkező közül jutott tovább Réka, több szatmári előadóval együtt, akik sajnos a további válogatásokon lassan lemorzsolódtak. Ezen a válogatáson Réka a volt megasztáros Dér Heni előtt és egy stábtag előtt lépett fel, akik rövid produkció után tovább is juttatták.


Réka az egyik műsorvezetővel, Till Attilával
Réka az egyik műsorvezetővel, Till Attilával


Több válogatás után április 28-án került Réka az igazi Megasztár Zsűri elé, és dolga könnyebb volt mint hitte: Friderikusz Sándor két perc éneklés után bejelentette, hogy nincs értelme tovább zenéljen, biztos továbbjutó. Eszenyi Enikő dicsérte: ügyes vagy, jól csinálod amit csinálsz, ne hagyd abba. Mester Tamás Réka mosolyát dicsérte: ''Ide mindenki mosolyogva jön be, de ennyire természetes, ragyogó mosolyt nagyon ritkán látunk.''

Réka elmondása szerint nagyon jó hangulat van a válogatásokon, igaz minden utazás nagyon fárasztó. Néha órákat kell várni, hogy a jelentkezők a zsűri elé kerüljenek, addig is egymást szórakoztatják a jelentkezők. Persze a szórakoztatásban az egykori megasztárok is benne vannak: Ruzsa Magdi például úgy tréfálta meg a zsűrit, hogy parókában ment be énekelni, álnéven. A zsűri persze továbbjuttatta.

Idén változott először a Megasztár abba az irányba, hogy a jelentkezőket akár saját zenekar is kísérheti. Réka a Gyermekek Palotájának Codrisorul zenekarából választott kísérőket, Daniel Sabo-t, Hulban Tudort, Toma Mariust és a tanárát, Nicu Miclaust. A zenekar minden válogatásra elkíséri az ifjú tehetséget, mivel miután zenekaros kísérettel vett részt az első válogatóson, zenekarral is kell végigmenjen az előválogatókon.

Amellett, hogy a válogatásokon való részvétel fárasztó, költséges is. Egy-egy válogatás megközelítőleg ezer lejébe kerül a családnak, ugyanis mikrobusszal utaznak fel a magyar fővárosba. Sok esetben az utazás mellett szállást is kell foglalniuk, hiszen nem kockáztatnának egy rossz szereplést azzal, hogy kialvatlanul áll a kis megasztár a zsűri elé. Réka édesanyja ráadásul egyedül vállalta fel a válogatókkal kapcsolatos költségeket, hiszen a zenekar szívességet tesz neki azzal, hogy segítik a lányát a fellépéseken. Réka hamarosan újabb válogatáson vesz részt, melynek az időpontja egyelőre ismeretlen.

Azok a cégek, intézmények vagy magánszemélyek, akik úgy érzik, hogy segíteni tudnának a fiatal szatmári tehetségnek abban, hogy részt vehessen a tehetségkutató  további válogatásain, jelentkezzenek akár személyesen is szerkesztőségünkben, vagy a 0726-693-218-as telefonszámon.


Rúzsa Magdival fotózkodnak a résztvevők
Rúzsa Magdival fotózkodnak a résztvevők


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: