2013-06-05 18:35:46• hírek • Kocsis Zoltán

Turci, avasfelsőfalui és slavicios diákok utazhatnak Koppenhágába

A környezetvédelem világnapján, június 5-én, szerdán, Szatmárnémetiben megrendezett döntővel lezárult a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség által szervezett „Életet a környezetnek, életet az embernek" elnevezésű oktatási célzatú vetélkedő. A finálé eredményeinek kiértékelése után kiderült, hogy Szatmár megyéből a turci, az avasfelsőfalui és a Ioan Slavici Gimnázium diákjai juthatnak el Koppenhágába.

Az Astoria hotelben megrendezett döntőben a három fős csapatoknak power point bemutató segítségével kellett előadniuk, miként képzelnek el egy, a parlagfű irtását célzó kampányt. Szatmár megyét a turci Anghel Saligny, az apai valamint a szatmárnémeti Vasile Lucaciu és 10-es Számú Általános Iskola diákjai valamint az avasfelsőfalui Elméleti Líceum, a Mihai Eminescu, a Doamna Stanca és a Ioan Slavici Főgimnáziumok középiskolásai képviselték. Ők ugyancsak nyolc szabolcs-szatmár-beregi csapattal mérték össze kreativitásukat.

A bemutatók kiértékelése után a zsűri tagjai úgy döntöttek, az általános iskolások között a turci Anghel Saligny Általános Iskola a legjobb, megelőzve két magyarországi tanintézményt. A középiskolások között első lett az avasfelsőfalui Elméleti Líceum csapata, második a baktalórántházi Vay Ádám Gimnázium diákjai, míg harmadik helyen a Ioan Slavici Főgimnázium tanulói végeztek - e hat csapat tagjai utazhatnak el tehát Koppenhágába, ahol meglátogathatják többek között az Európai Környezetvédelmi Ügynökség központját.

Az „Életet a környezetnek, életet az embernek" vetélkedő az elmúlt ősszel indult. Szatmár megyében 42, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe pedig 25 tanintézmény nevezett be. A megyei szakaszok után nyolc-nyolc iskola maradt versenyben, ők küzdöttek meg szerdán Szatmárnémetiben a fődíjért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: