2013-04-10 17:22:37• hírek • Póti Orsolya

Szakmai találkozón vettek részt a hivatásos nevelőszülők

A hivatásos nevelőszülői hálózat képviselői ezen a héten tartottak szakmai találkozót, amelynek keretében az elmúlt évi tevékenységekről számolt be. A rendezvény során azt is megtárgyalták, hogy milyen gondokkal küzdenek az ágazatban dolgozók.

A Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság keretében működő hivatásos nevelőszülői hálózatban jelenleg 234 hivatásos nevelőszülő áll alkalmazásban, ők 450 hányatott sorsú gyermeket, fiatalt nevelnek családtagként - derül ki az igazgatóság által küldött közleményből.

A hivatásos nevelőszülők száma ugyan nem változott az elmúlt évhez képest, de több az olyan személy, aki két gyermeket is családtagként nevel. 37-en egy gyermeket, 177-en 2 gyermeket, 17-en 3 gyermeket, ketten 4 gyermeket, és egy személy 6 gyermeket gondoz.

A hivatásos nevelőszülői hálózatba az elmúlt egy év során újabb 20 gyermek került be, közülük nyolc a saját családjából, 12 elhagyott csecsemő pedig a kórházból. A hálózatból szinte ugyanannyi, azaz 21 kiskorú került ki ez idő alatt, öt visszatalált a családjához, 6 gyermek örökbefogadókhoz került, 9-en gyerekotthonba kerültek, egy gyermek pedig elhunyt.

Ebben az évben hat újszülött került nevelőszülőkhöz és három gyermeket tudott visszafogadni a családja.

Az igazgatóságon belül összesen hat szociális munkás áll kapcsolatban a gyermekek nevelőszüleivel. A felek megbeszélik az éppen aktuális problémákat, a szociális munkások pedig olyan tanácsokkal látják el a szülőket, amelyek megkönnyítik a gyermekek nevelését, ellátást.

A szakmai gyűlésen szó volt arról is, hogy a szülők, hogyan juthatnak hozzá a támogatott gyógyszerekhez, beszéltek a gyermekek ellátásáról, de szóba került az ingázó gyermekek autóbuszbérleteinek elszámolása és a beteg gyermek kórházi beutalásának fedezése is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: