2015-08-13 11:25:43• hírek • Kocsis Zoltán

Súlyos vízhiány Avasfelsőfaluban – a tűzoltóság segített!

Három helyen is égett a száraz növényzet szerdán Szatmár megye területén, Avasfelsőfaluban pedig megdöbbentő ok miatt kellett segíteniük a tűzoltóknak: a lakosok víz nélkül maradtak a szárazság miatt.

A Szamos Sürgősségi Helyzetek felügyelősége beszámolója szerint szerdán három település közelében is lángra kapott a növényzet. A legsúlyosabb helyzet Résztelek közelében alakult ki, ahol mintegy hét hektárnyi tarló égett. Ezen kívül Kakszentmárton közelében egy hektárnyi, Avasfelsőfalu mellett pedig háromszáz négyzetméternyi száraz növényzet gyúlt lángra.

Tűz volt szerdán Szatmárnémetiben is, ahol egy kereskedelmi társaság udvarán munka közben lobbantak fel a lángok. A gyors és hatékony közbelépésnek hála sikerült megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen a cég épületeire. A keletkezett kár így is elérte a 800.000 lejt, tájékoztat a rendőrség.

Nem mindennapi, ám annál aggasztóbb bevatakozásra volt szükség délután Avasfelsőfaluban: a lakosok azért fordultak a tűzoltósághoz, mert a kánikula és a hetek óta tartó szárazság miatt víz nélkül maradtak. A tűzoltóság hétezer literes tartálykocsival próbált meg enyhíteni a lakónegyedben lakók gondjain.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: