2015-07-22 15:39:41• hírek • Kocsis Zoltán

Égett a tarló Szatmárnémeti közelében – a gólyák legnagyobb örömére

Lángra lobbant a tarló kevéssel dél után Szatmárnémeti közvetlen közelében, a nemzetközi repülőtér melletti területen. A tűzoltóknak kedden kétszer is meggyűlt a bajuk a tarlótüzekkel.

Szerda délután 14 óra körül riasztották a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének tűzoltóit, mivel lángok csaptak fel az E81-es európai út mellett, a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében. Két autóval azonnal a helyszínre siettek és szerencsére viszonylag gyorsan meg is tudták fékezni a tüzet.

A szakemberek becslései szerint mintegy 1,5 hektárnyi tarló égett le, rajta hatvan bála szalmával. Egy téglalap alakú szalmabála ára 2 lej körül mozog. A tüzet amúgy egy eldobott cigarettacsikk okozta...

Az esetnek legjobban a gólyák örültek - a hosszú lábú madarak ugyanis általános megdöbbenésre ügyet sem vetettek a felcsapó füstre, a még izzó szalmabálákra és a meglehetősen felhevült talajra - a pernye között nyugodtan keresgéltek táplálék után...

A tűzoltóság tájékoztatása szerint a keddi nap folyamán két tarlótűzhöz riasztották őket Nagykároly és Kismajtény határában. Ezekben összesen mintegy négy hektárnyi terület égett le. Szintén kedden további kétszer kellett oltaniuk Szatmárnémetiben, amikor ismeretlenek hulladékot gyújtottak be. Egy esetben a nagy hő egy közelben parkoló személygépkocsiban minimális kárt is okozott.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: