2017-02-10 13:18:21• hírek • Kocsis Zoltán

Spórolna az energián, kevesebb pénzt engedne ki az ablakon a megyei tanács

Hatalmas összeget takaríthatna meg a Szatmár Megyei Tanács épületei hőgazdálkodásának optimalizálásával, éppen ezért Pataki Csaba tervei között szerepel a Közigazagtási Palota rehabilitálása, jelentette ki csütörtök este a tanácselnök.

Pataki az Iparosotthonban szervezett „Business and local comunity" fórumon beszélt elképzeléseiről. Elmondása szerint amennyiben a tanács alárendeltségébe tartozó intézmények épületeinek energiagazdálkodással kapcsolatos költségeit „a felére tudnánk csökkenteni, akkor évi egy millió eurót spórolhatnánk meg. Ez ugyanis szó szerint ablakon kidobott pénz".

Csak a Közigazgatási Palota - amelyet ugyan a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Prefektúra is használ, de a megyei tanács tulajdona - évi fél millió eurót emészt fel.

A tanácselnök „energiaigényesnek" nevezte a 1972-1984 között épített tornyot, amely a maga 97 méteres magasságával Románia negyedik legmagasabb épülete - és a legmagasabb, ami nem Bukarestben van. „Olyan ronda, hogy már műemléképület. Rehabilitásában ugyanakkor számítunk a vállalkozói szféra segítségére", tette hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: