2011-09-15 15:23:10• hírek • Kocsis Zoltán

Sávválasztó betonkordon kerülhet a Decebal hídra

A szatmáriak kollektív emlékezetében jó ideig megmarad majd az a szörnyű közlekedési baleset, amely két héttel ezelőtt történt a Decebal hídon. Összesen három ember életét követelte egy fiatalember felelőtlen sebességmániája, mivel az általa vezetett Audi átsodródott a szemben jövő sávra és ütközött egy teherautóval.

A történteknek természetesen kihatásai voltak a Közlekedésbiztonsági Bizottság csütörtöki ülésére, amelyen egy érdekes felvetés is elhangzott: hogy építsenek a Decebal híd két sávja közé egy betonkordont.

Az ötlet Catalin Danciuttól, a közúti rendőrség helyi parancsnokától származik, aki érvelésében elmondta, hogy a város újabbik hídján a legmagasabb részt követő jobbkanyar (amennyiben a Burgya sarok irányából haladunk) több esetben is igen balesetveszélyesnek bizonyult. „Főleg télen, amikor csúszik az út, nem ritka, hogy valaki átcsúszik a szemben jövő autók elé. Egy ilyen masszív betonkordon viszont ezt hatékonyan megakadályozná", mondta Danciut.

Az ügyben egyelőre nem született döntés, az ötlet azonban mindenképpen figyelemre méltó. A bizottság tagjai eldöntötték ugyanakkor, hogy javaslatot tesznek a Városi Tanácsnak: költöztessék el a Golescu és a Hasdeu utcák sarkán található taximegállót. Amint arról a Szatmár.ro korábban több ízben is beszámolt, az ott lakók folyamatosan reklamáltak a megálló miatt. A taxisok ugyanis önhatalmúlag sok ízben a Hasdeu utca egy részét is igénybe vették, amivel jelentősen akadályozták a forgalmat. Ezt még azzal is tetézték, hogy sok esetben az amúgy is zsúfolt helyen forgolódtak autóikkal.

A taxisokat hidegen hagyja, hogy akadályozzák a forgalmat

Mindezt megelégelve több lakos is panaszt tett polgármesteri hivatalban, a bizottság tagjai pedig úgy döntöttek, javasolni fogják a Városi Tanácsnak, hogy költöztessék el onnan a megállót.

A dolog érdekessége, hogy alig néhány hónappal ezelőtt döntött arról a tanács, hogy a Golescu híd lábától a jelenlegi helyre költözzék a megálló. Most pedig a visszaköltözésről szavazhatnak.

Szintén a taximegálló okoz gondot a Károlyi út 16-os lakónegyed oldalán található „nagy parkolóban". A lakosok nemtetszését az váltotta ki, hogy az unatkozó taxisofőrök éjszaka hangosan beszélgetnek, bömböltetik a rádióikat, télen az autó motorját sem állítják le, ezzel akaratlanul is akadályozva az ott lakók pihenését.

A Károlyi útnál maradva egy lakos azt javasolta, hogy a Lotus étterem előtt oszlopokkal határolják el parkolót a bicikliúttól, mert az autók rendre elfoglalják ez utóbbit. Ezzel kapcsolatban a bizottság tagjai elmondták, hogy sajnálatos módon a parkoló oly keskeny, hogy az oda leparkoló járműveknek vagy az orra „lóg be" a bicikliútra, vagy pedig a feneke „lóg ki a közútra", ami igen balesetveszélyes. Ezért nem javasolt az oszlopok felállítása.

Szintén a parkolás okoz gondot egy másik 16-os lakónegyedi bútorüzletnek, amelynek vezetői az kérték, hogy saját költségükön hadd állíthassanak fel oszlopokat az üzlet hátsó hátsó bejárata elé. Az ott parkoló autók ugyanis rendszeresen megnehezítik az áruk le-és felrakodását. Mivel azonban közterületről van szó, a bizottság úgy döntött, hogy személyes megbeszélés után dönt az ügyről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: