2009-09-09 14:05:28• hírek • Szatmar.ro

Sámel az Eb.-re készül

A szatmári cselgáncsozó már meg is érkezett a torna helyszínére, Jerevánba.

Korosztályos, U20-as cselgáncs Európa-bajnokságot rendeznek a hét második felében Jerevánban, amelyen a szatmárnémeti Sámel Lóránd is részt vesz. A Szatmárnémeti Unio sportolója a 100 kilogrammos kategóriában indul.

Sámel az elmúlt hetekben Nagyváradon készült a válogatottal a megmérettetésre és már hétfőn megérkezett az örmény fővárosba. Tatamira az utolsó versenynapon, azaz vasárnap lép.

Terely Mihály, klubbéli edzője, elmondta, tanítványát nyugalomra intette és felhívta a figyelmét arra, hogy úgy van esélye jó eredményt elérni, ha nem nyomasztja a győzelmi kényszer. „Még az elindulás előtt beszéltem vele, elmondta, hogy minden rendben, és igen jó erőben van. Mondtam neki, ne feszélyezze magát, tegye félre a lámpalázat, és felszabadultan harcoljon. Ha nem sikerül eredményt elérnie, lesz még rá ideje. Az a fő, hogy ne érezze az eredménykényszert, mert akkor könnyen begörcsölhet."

Terely mester mellesleg pénteken Aradra utazik 20 tanítványával, akik a Maros-parti városban rendezendő korosztályos (U11, U13) nemzetközi versenyen indulnak. A romániai cselgáncsozók mellett még Magyarországról és Szerbiából érkeznek dzsúdósok Aradra.



Sámel Lóránd vasárnap mérkőzik meg Jerevánban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: