2009-07-16 16:22:13• hírek • Szatmar.ro

Csere a Toro Rossónál

Az olasz istálló lapátra tette Bourdais-t, Todt szívesen lenne a FIA elnöke.

Sebastian Bourdais-nak, amint azt az európai sajtó megneszelte, tényleg a Német Nagydíj volt az utolsó futama a Toro Rosso csapatánál. Ezt az olasz istálló hivatalos közleményében csütörtökön jelentette be.

„Ez volt Sebastien második éve velünk és az együttműködés nem váltotta be a hozzá fűzött reményeinket, ezért úgy döntöttünk, hogy a Magyar Nagydíjtól helyettesítjük őt valakivel", idézi a közlemény Franz Tost csapatfőnököt.

Az olaszok még nem hozták nyilvánosságra, hogy ki lesz a többszörös ChampCar-bajnok utódja, ám az tény, hogy pénteken a spanyol Jaime Alquersuari teszteli az autót. Amennyiben ő lesz majd Sebastien Buemi csapattársa, akkor a Toro Rosso történelmi tettet hajt végre: a mindössze 19 éves spanyol lesz minden idők legfiatalabb pilótája a Forma1-ben.

 

Szintén csütörtökön jelentette be hivatalosan Jean Todt, hogy szívesen átvenné Max Mosley helyét a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) élén. Mosley, aki „az ideális embernek" nevezte Todtot, a csapatokkal folytatott vitába bukott bele és nem indul az októberi választásokon.

A Ferrari korábbi csapatfőnökének a vetélytársa az az Ari Vatanen lesz, akit 1989-ben Dakar-győzelemhez segített. Történt, hogy Vatanen és csapattársa, a belga Jacky Ickx, fej-fej mellett haladtak. Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy csak ők nyerhetnek, Todt, az akkori csapatfőnökük, úgy döntött, nem engedi, hogy egymással csatázzanak, attól való félelmében, nehogy végül egyik se érjen be a célba. A pénzérme pedig Vatanennek hozott szerencsét.



Bourdais egy ideig búcsút inthet a Forma1-nek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: