2011-01-07 16:25:15• hírek • Szatmar.ro

Roszel: vissza Nagybányára

A Nagybányai FC labdarúgó csapata január 17.-én kezdi meg a felkészülést a harmadik osztály tavaszi küzdelmeire, az együttes háza táján pedig tovább nő a szatmári kötődésű személyek száma: Bumba, Iatu és Negrea után a keret tagja lesz Roszel Róbert is, a szakmai munka irányítását pedig Mircea Bolba veszi át.

A Szatmárnémeti Olimpia egykori nagyreményű csatára egyéves diósgyőri kitérő után tér vissza Nagybányára, miután kipróbálta magát a magyar NB1-ben, majd az NBII Keleti-csoportjában. Főleg utóbbiban nem vallott szégyent, a klub mégsem tartott rá igényt, így hát igent mondott korábbi edzője hívó szavára.

Mircea Bolba az elmúlt években a dési utánpótlásban majd az Avasújvárosi Talna együttesénél dolgozott, a télen viszont igent mondott a nagybányaiak megkeresésére, ahol az eddigi vezetőedző Romulus Buia helyét veszi át - aki másodedzőként segíti majd a munkáját. A Nagybányai FC a hatodik csoport második helyén foglalja el, három ponttal lemaradva az Aranyosgyéres mögött.

„Egyelőre az idény végéig írtam alá, aztán ha a vezetők meg lesznek elégedve, akkor majd hosszabbítunk. Természetesen a cél a csoport megnyerése, ami a másodosztályba való feljutást jelentené", mondta Bolba, aki egy aknasugatagi edzőtábor során ismerkedhet meg tüzetesebben új tanítványaival.


Roszel (pirosban) Diósgyőrben alapember volt, mégsem tartottak igért rá
Roszel (pirosban) Diósgyőrben alapember volt, mégsem tartottak igért rá


A tavaszi szezon március elején kezdődik, a Nagybánya rögtön az első fordulóban tehet arról, hogy megnövelje feljutási esélyeit, hisz Roszelék Aranyosgyéresre utaznak majd.

Érdekesség a máramarosiakkal kapcsolatban, hogy a télen igazoltak egy 20 esztendős török labdarúgót. Ám az sem lenne mindennapi, ha az együttes edzője egyazon időben két különböző együttest is edzene. Bolba ugyanis elárulta, hogy szívesen irányítaná a Talna szakmai munkáját a továbbiakban is. Aminek az avasújvárosiak részéről semmi akadálya nincs. „Ha össze tudja egyeztetni a két munkát, és vállalni tudja, hogy itt is tart heti 2-3 edzést, akkor ennek csak örülünk. A csapaton látszik a keze munkája, az ősszel az utolsó hét mérkőzésünket mind megnyertük. Február végére terveztük a felkészülés megkezdését, addigra ő is meglátja miként alakul a napi programja Nagybányán", reagált a felvetésre Büte Pál, a Talna elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: