2010-06-18 17:08:07• hírek • Szatmar.ro

Román Kupára készülnek a vívók

Tataran utolsó megmérettetése előtt áll az olimpia előtt.

Mozgalmas hétvége elé tekintetnek a Szatmárnémeti Sportklub tőrözői és párbajtőrözői, hisz Bukarestben illetve Temesváron Román Kupa küzdelmei várnak rájuk.

A fővárosban a párbajtőröző Amalia Tataran az egyedüli szatmári induló, a fiatal tehetség számára pedig azért is kiemelkedően fontos ez a verseny, mert utoljára lép pástra az augusztus 14.-26. között megrendezésre kerülő szingapúri Ifjúsági Olimpia előtt.

„Még soha nem történt meg, hogy egy versenyen csupán egy vívónk vegyen részt, és csapatban nem is indulunk, mert a klubnak nincsen pénze. És anyagi téren csak egyre rosszabb lesz a helyzet", mondta Csiszár Ferenc edző, aki azt is elárulta, hogy Tataran ezt követően a lipcsei Európa-bajnokságra készülő felnőtt válogatottal edz majd a szingapúri kirándulásig.

Ami a tőrözők Temesvári küzdelmeit illeti, ott Lengyel Éva és File Attila vezetésével jelentősebb kontingens képviseli majd a Sportklubot, hisz Tűzhányi Gerard, Baloş Vlad, Trenea Caius, Muresán István, Moisuc Teofil, Târgovăţu Alexandru, Ardelean Alexandru és Dascălu Bogdan személyében nyolcan is a pástra léphetnek.

„A Steauával és a Temesvárral nem vehetjük fel a versenyt, de a bronzérem megszerzésére mindenképpen esélyesek vagyunk csapatban. A két említett klubban többen is vannak, akik nálunk Szatmáron vívtak egykor, de ha nincs pénz, akkor nem lehet itt tartani őket, elmennek olyan klubhoz, ahol anyagilag is megbecsülik a vívókat. Ezt meg is lehet  érteni, és sajnos ez a tendencia pénz hiányában folytatódni fog" - véli Lengyel Éva.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: