2010-06-07 17:21:04• hírek • Szatmar.ro

Kupadöntőt vívott Pop

A Sportklub férfi csapata a hatodik lett a Román Kupában.

Mind a felnőtt mind a gyerek kategóriában páston voltak a Szatmárnémeti Sportklub párbajtőrvívói az elmúlt hétvégén, szokásukhoz híven több érmet is szerezve.

A legértékesebb ezek közül Pop Adrian ezüstje, mivel ő ezt a Román Kupa döntőjében szerezte, ahol a szintén szatmári, de Nagyváradon vívó Nyisztor Sándortól kapott ki. A többi sportklubos közül Nagy Lehel a 14. helyen végzett, míg Szilágyi Adrian nem jutott be a legjobb 16-ba. A fiúk csapatban a hatodik helyen végeztek, miután a negyeddöntőben a Steaua, a helyosztón pedig a Craiova állta útjukat.

„Ilyenre még nem volt példa, hogy a mezőnyben csak három vívóval képviseltesse magát a Sportklub, és ez az anyagiak hiányára vezethető vissza. Két hét múlva lesz a női Román Kupa, melyen szintén a pénzhiány miatt csak Tătăran vesz részt. Ennek lassan az lesz a következménye, hogy a többiek edzésre sem fognak már járni, ha a versenyekre nem mehetnek. A szövetség pénzén még el tudunk menni néhány viadalra, de a klubnál egyre kevesebb a pénz a részvételi költségek előteremtésére" - nyilatkozta Csiszár Ferenc edző, aki Poppal, Szilágyival valamint a konstancai Cosmin Kortyanuval és a váradi Árkosi Bertalannal a július közepén Lipcsében rendezendő Európa-bajnokságra készül. A válogatottnak a jövő hónap elején még lesz egy kéthetes predeali edzőtábora, onnan utaznak majd Németországba.

A Sportklub gyerek tagozatának versenyzői Izsáki Arnold vezetésével Bukarestben vettek részt a Stebal Kupán. Ha már a szülők támogatásából oly messzire utaztak, akkor a sportolók ki is tettek magukért. Ely Alexandru a 8-9 évesek között arany, Bodó Benjámin pedig a 12-13 évesek között bronzérmet szerzett. Rajtuk kívül Pop Ervin 10-11 évesek között a 16. helyet szerezte meg, míg Aldea Iulian és Bodó két korosztályban is indult. Előző a 12-13 évesek között a 8., a 14-15 évesek között pedig a 7. helyet szerezte meg, míg Bodó a már említett bronzérem mellé utóbbi korosztályban még begyűjtött egy 6. helyet.

„Ez egy jó felkészülési és felmérő torna volt a két hét múlva Konstancán rendezendő gyerekbajnokság előtt" - mondta Izsáki, aki hozzátette, hogy a versenyen komolyan díjazták a dobogósokat, Ely például egy maszk nélküli vívófelszerelést kapott a szervezőktől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: