2013-05-24 10:39:38• hírek • MTI

Roland Garros - Nadal nyolcadik sikerére hajt

Az elmúlt nyolc évben hétszer első spanyol Rafael Nadalt tartják a legesélyesebbnek a vasárnap kezdődő francia nyílt teniszbajnokság megnyerésére.

Nadal lassan kezdi visszanyerni korábbi formáját, a volt világelsővel ráadásul salakon mostanában csak a jelenlegi ranglistavezető szerb Novak Djokovic veszi fel a versenyt. Kettőjük tavalyi döntőjét négy játszmában nyerte a spanyol sztár. Djokovic ebben az évben már diadalmaskodott az idény első Grand Slam-viadalán, a januári Australian Openen.
Amennyiben Nadal győz, akkor beállítja Maxime Decugis rekordját, aki 1903 és 1914 között nyolcszor nyert egyesben - igaz, akkoriban még csak hazai versenyzők indulhattak.

A svájci Roger Federer, ha legszebb napjait idézi, beleszólhat a végső küzdelmekbe, az olimpiai bajnok brit Andy Murray hátsérülése miatt nem lesz ott a mezőnyben.

A nőknél a címvédő orosz Marija Sarapova mellett a világranglistát vezető amerikai Serena Williams vagy az ausztrál nyílt bajnokságon győztes, a ranglista harmadik helyén álló fehérorosz Viktorija Azarenka is befuthat. A tengerentúli versenyző - aki eddig egyszer, még 2002-ben volt a Roland Garros bajnoka egyesben - kiváló formának örvend, 24 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, és sorozatban négy tornán diadalmaskodott. Ha most is győz, azzal 16. GS-trófeáját söpri be.

Az elmúlt évtizedben többen óriási meglepetést okoztak győzelmükkel: például 2004-ben az orosz Anasztaszja Miszkina, 2010-ben az olasz Francesca Schiavone - aki a következő évben finalista volt - vagy 2011-ben a kínai Li Na. De tavaly az olasz Sara Errani döntőbe jutása is váratlan volt.

Ami a pénzdíjakat illeti, egyesben az első körösök 21 ezer, a második körösök 35 ezer, a harmadik fordulósok 60 ezer, a nyolcaddöntősök 100 ezer, a negyeddöntősök 190 ezer, az elődöntősök 375 ezer eurót kapnak. A győztes 1,5 millióval, a finálé vesztese pedig 750 ezer euróval gazdagodik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: