2011-11-08 13:00:16• hírek • Szatmár.ro

Reumatológiai szakrendelés a Korall Klinikán!

A szatmárnémeti Korall Klinika vezetőségének célja, hogy alkalomról alkalomra fejlessze az emelt szintű járóbeteg szakellátást elismert szakorvosok közreműködésével, mindezt harmonikus és modern környezetben. A klinikán a különböző rendelések mellett, mostantól reumatológiai szakrendelés is található, Dr. Groák Péter belgyógyász és reumatológus vezetésével.

Mozgásszervi fájdalmat élete során szinte minden ember megél. A heveny fájdalom, mely jól gyógyítható, később idültté vállhat, mely mind a beteg, mind az orvos számára nehezebb problémát jelent. Erős fájdalomban, vagy mozgásszervi - ízületi, gerinc, izom - betegség gyanúja esetén érdemes időben szakorvoshoz fordulni, hogy minél előbb kiderüljön a probléma oka és szűnjön meg a fájdalom.

Dr. Groák Péterrel, a Korall Klinikán induló reumatológiai szakrendelés vezetőjével beszélgettünk, aki készséggel nyilatkozott a klinika reumatológiai rendelőjében nyújtandó szolgáltatásokról és egyéb terveiről.

A Korall Klinikára érkező páciensek egy teljes körű reumatológiai magánrendelésre számíthatnak: helyi injekciózás, ízületi folyadék eltávolítása, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő gyógyszerek felírása, pakolások, bedörzsölések javaslata és életmódbeli, diétás tanácsadás történik a klinikán.

„Az idült gyulladások esetén gyógytorna, fizioterápia csökkentheti és szüntetheti meg a fájdalmat. Ezeket a kezeléseket pedig a klinikán dolgozó gyógytornász és fizioterapeuta segítségével fogjuk elvégezni. A siker és a fájdalom megszűnésének érdekében a páciens a javasolt gyakorlatokat otthon is el kell végezze - ezeket a gyógytornásztól tanulja meg, legfeljebb tíz alkalom során. " - mondta el a reumatológus.

„A reumás betegségeknek két nagy csoportja van: gyulladásos és kopásos kórképek. Míg a gyulladásos kórképek hátterében nagyobbrészt genetikai tényezők állnak, a kopásos kórképekben nagy jelentősége van a környezeti tényezőknek - szokatlan, vagy kifejezetten erős terhelés, testsúlyfelesleg is. Mindkét esetben a betegek fő panasza a fájdalom. Terápiás tevékenységeink gyulladásos betegség esetén a gyulladás visszaszorítására, valamint a rosszabbodás csökkentésére vonatkoznak - ezzel együtt természetesen a fájdalom is csökken." - magyarázta Dr. Groák.

Egyébként Dr. Groák Péter 1995-ben végezte el a Debreceni Egyetem általános orvosi szakát, majd 2000-ben belgyógyász, 2003-ban pedig reumatológiai diplomát szerzett. Jelenleg a Debreceni Kenézi Kórház reumatológia osztályán dolgozik. Belgyógyászként életviteli tanácsokkal is szolgál pácineseinek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: