2010-03-17 00:08:58• hírek • Szatmar.ro

Olasz és orosz dúlás Londonban és Sevillában

fotó: pfc-cska.com
fotó: pfc-cska.com

Borult a papírforma, idegenben remekelt az Inter és a CSZKA Moszkva.

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek harmadik játéknapjára került sor kedd este. Közös volt a két találkozóban, hogy az első meccsek eredményei alapján a Chelsea és a Sevilla tűnt a továbbjutás esélyeseinek, ám végül, nem kis meglepetésre, az Inter és a CSZKA Moszkva idegenben is nyerni tudott.

A legnagyobb érdeklődés az angol és az olasz gárda, tehát a Chelsea és az Inter összecsapását kísérte, ahol a nevek és a presztízs mellett több pikantéria is övezte a párosítást, főleg ami a két edzőt, Carlo Ancelottit és José Mourinhót - ám erről annyiszor esett már szó, hogy ezúttal ezt mellőzzük.

Amint az várható volt, rögtön az első perctől hatalmas csata alakult ki a pályán úgy fizikailag, mint taktikailag, mindkét csapat játékából hiányzott a kreativitás. Na meg a kockázatvállalás. Persze, az Inter erre kevésbé nem volt rákényszerülve, mivel az első meccset Milánóban 2-1-re meg tudta nyerni. Így hát igazán nagy helyzet nem is alakult ki, főleg azért, mert egy-egy önfeláldozó blokkolás mindig a labda útját állta. A félidő utolsó perceiben a Chelsea azért közel került a gólhoz, ám a hatalmasat mentő Lucio, majd Anelka pördítését védő Cesar megakadályozta az angolokat.

A második félidő hazai támadásokkal és egy Cesar-védéssel kezdődött (Malouda éles szögből tüzelt), majd Ancelotti, logikusnak tűnő módon, az inkább a védekezésben jeleskedő Ballack helyére Joe Cole-t küldte pályára. Ez azonban visszaütött: míg a német középpályás megállta a helyét a masszív olasz középső vonallal vívott csatában, addig az angol teljesen elveszett a húsdarálóban. Az Inter egyre inkább átvette az irányítást és előtérbe került egy bizonyos Wesley Sneijder. A Real Madridnál leselejtezett holland zseni fantasztikus passzokkal rukkolt elő, Militót és Eto'ot is két-két „gólpasszal" szolgálta ki, a kameruni pedig a 79. percben a másodikat ki is használta.

Az utolsó percekben a Chelsea harmadik számú hálóőre, Turnbull még bemutatott egy bravúrt, Drogba pedig kiállíttatta magát, ám ez semmit sem változtatott a tényen: a 180 perc alatt a gólszerzésért többet tevő Inter megérdemelten jutott tovább a végig túlságosan óvatos Chelsea ellen. A Liverpool után tehát a Chelsea is búcsúzik a királykategóriától, ami az angol klubok utolsó években tapasztalt már-már nyomasztó fölényének a végét is jelentheti.


Hatalmas csata volt a Stamford Bridge-en fotó: chelseafc.com
Hatalmas csata volt a Stamford Bridge-en fotó: chelseafc.com


Az est másik meccsén szintén a hazai csapat várhatta valamivel nyugodtabban a kezdő sípszót, mivel a Sevilla Moszkvában 1-1-es döntetlent ért el a CSZKA otthonában. Ugyanakkor az orosz csapat még soha nem veszített spanyol gárda ellen.

A Sevilla kezdett jobban, Fabiano rögtön az első percekben helyzetbe került, de Akinfejev bravúrral védeni tudott. Ezt követően alábbhagytak a rohamok és mezőnyharc alakult ki, ami kevés veszéllyel fenyegette a két kaput. Az első félidő végére aztán hirtelen felpörögtek az események! A 40. percben előbb Honda passza után Necid vette át remekül a labdát, majd lőtte ki Palop kapujának jobb alsó sarkát, majd alig két perccel később Navas passzából egyenlített Perotti.

A második félidőre tehát nulláról futottak ki a csapatok a pályára, ám ez mindössze tíz percet tartott: ekkor Honda végezhetett el szabadrúgást 23 méterről, a nem túlságosan jól helyezett labdát viszont Palop, ahelyett, hogy magához ölelje, ütötte - a hálóba.

A folytatásban hiába támadott többet az andalúz gárda, a CSZKA remekül védekezett és kontráival folyamatos rettegésben tartotta a hazai kaput, így hatalmas meglepetésre, történelme során először bejutott a BL-negyeddöntőbe. Köszönhetően elsősorban a japán Kejszuke Hondának, aki a jelek szerint sikerrel veheti át Hidetosi Nakata megárvult futballtrónját a távol-keleti országban.

Nem mehetünk el azonban szó nélkül a Sevilla „érdekes teljesítménye" mellett. A piros-fehérek az eddigi 45 hazai európai kupamérkőzésükből mindössze egyet veszítettek el eddig, sőt, a BL-ben még veretlenek voltak a Sanchez Pizjuan stadionban. Ennek ellenére a BL-nyolcaddöntőiben számukra csak legenda a hazai pálya előnye: 2008-ban 2-3-as, tehát egyáltalán nem behozhatatlan hátrányban fogadták a Fenerbahcét és hiába álltak végig továbbjutásra, a törökök a végén mégis hosszabbításra mentettek, majd tizenegyesekkel tovább is jutottak.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: