2009-08-01 10:49:11• hírek • Parajdi Andrea

Reménysugár üdülőtábor

A Hans Lindner Alapítvány a Reménysugár programjának keretében ismét kirándulást szervezett rákbeteg kisgyerekek számára. Ezúttal a Máramaros megyei Aknasugatagot választották üdülésük helyszínéül.

Játékok, természetbeli kirándulások, kalandok és a pihenés határozta meg a rákbeteg kisgyerekek számára legutóbb szervezett tábor hangulatát, amelyre július 24 és 30 között került sor. Tizenhárom kisgyerek édesanyjuk kíséretében hat napot töltött el az aknasugatagi táborban, ahonnan a környék nevezetességeit is bejárták.

A kirándulás során ellátogattak a szaploncai Vidám temetőbe, ahol a gyerekek megcsodálhatták a nem mindennapi színes fejfákat. Ezt követően Máramarosszigetre is leutaztak, ahol Románia egyik leglátványosabb falumúzeumába tértek be, amely a környék falusi építészeti remekműveit őrzi. Az utazások mellett az aknasugatagi fatemplom, az ottani sós tavak, a gyógyfürdős strandok mind-mind fő attrakció volt a gyerekek számára.

Hogy az út még édesebb legyen a szervezők hazafele jövet lehetőséget teremtettek a gyerekeknek, hogy felfedezzék egy csokigyár rejtelmeit. Meglátogatták és ugyanakkor megízlelték a felsőbányai csokigyár ízletes termékeit. Utolsó állomásként pedig Erdély első csillagmegfigyelőjébe a nagybányai Planetáriumba is betértek.

A Hans Lindner Alapítvány a jövőben is szeretne hasonló táborokat szervezni, hogy a programban résztvevő családokat minél szélesebb körben megörvendeztethessék.


Tizenhárom beteg kisgyereket vitt kirándulni a Hans Lindner Alapítvány.
Tizenhárom beteg kisgyereket vitt kirándulni a Hans Lindner Alapítvány


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: