2008-04-01 12:31:13• hírek • Szatmar.ro

Adója 2%-val Ön is tehet a rákos gyerekekért

 A Hans Lindner Alapítvány számos szociális tevékenységgel próbál segíteni a rászorulóknak.

A Hans Lindner Alapítvány több mint tíz éve fejti ki tevékenységét Szatmárnémetiben. A hátrányos helyzetű emberek segítése céljából megalakult alapítvány az igények függvényében, az elmúlt évek alatt egyéb szociális tevékenységekkel is kibővítette foglalkozáskörét.

 Az alapítvány Reménysugár elnevezésű programját a szatmárnémeti rákos beteg gyerekek segítése érdekében hívták életre. A program azóta kiterjedt Máramaros, Kolozs, Alba, Szeben és Zilah megyékre is. A Reménysugár programban résztvevő rákos gyerekeket Kolozsváron kezelik az onkológián. A Hans Lindner Alapítvány vásárolt egy négyszobás apartmant Kolozsváron a kórház közelében, ahol a beteg gyerekek szüleinek megfelelő körülmények között biztosítanak szállást és főzési lehetőséget. A Reménysugár segítségével négy rákos kisgyereknek nyílt lehetősége Budapesten egy PET vizsgálat elvégzésére, amellyel megállapíthatóvá válik a rákos daganat áttétele.A program további sikereihez az adófizetők személyi jövedelemadójának 2% nagy segítség az alapítványnak. A program keretén belül az alapítvány támogatja a gyerekek utazási-, és napi költségeit, illetve gyógyszer hozzájárulásokkal is segíti a szülőket. A tavalyi évben felajánlott 2%-okból sikerült a szatmári újszülött osztály fejlesztésében részt vállalni, hőszigetelt ablakokra cserélték a korábbi nyílászárókat, illetve még egy betegszállító autót is meg tudtak finanszírozni. A betegszállító autó a rákos gyerekek utaztatását könnyíti meg és teszi biztonságossá. Az alapítvány nem csupán anyagi támogatást kíván nyújtani a beteg gyerekek szüleinek, hanem személyes kapcsolatot is kialakítottak, hogy ha bármilyen problémájuk van mindig legyen valaki, akihez bizalommal fordulhatnak.

Az idei 2%-ból befolyt pénzösszeget a rákbeteg gyerekek és azok szüleinek szervezett táboroztatásra fordítják. A „Remény- Tábor” szervezői reményt és örömet szeretnének nyújtani a beteg gyerekeknek, hogy elfeledtessék velük a nehéz pillanatokat.

A Hans Lindner Alapítvány ezen kívül számos egyéb tevékenységet folytat. Nevelőprogramjainak köszönhetően kurzusokat, továbbképzéseket szervez felnőttek részére minimális áron. Karitatív programjaiban viszont azonnali segítséget próbálnak nyújtani, élelmiszer, gyógyszer, ruhák formájában a szociális problémákkal küszködő családoknak. Közösségfejlesztő programjain belül alkották meg immár öt évvel ezelőtt a sikeresen zajló vállalkozói játékot az, Ötletbörzét.
Jövedelemadójának 2%-val Ön is segítheti a fiatal rákos beteg gyerekek gyógyulását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: