2009-10-27 11:00:07• hírek • Ferenczi Noémi

Reformáció ünnepe

Egész napos rendezvény keretében emlékeznek meg a reformáció ünnepéről pénteken a Református Gimnázium diákjai és tanárai.

Luther Márton 1517. október 31. szögezte ki a 95 tételt a wittenbergi vártemplom kapujára. Erről a jeles napról minden év októberének utolsó napján megemlékeznek. Luther az által kiszögezett tételekben foglalta össze az akkori egyház visszaéléseit, valamint egyházújító programját, amely nemcsak az egyházban, hanem egész Európában egy új folyamatot indított el.

Mint minden évben, a Református Gimnázium diákjai is megemlékeznek a reformáció ünnepéről, ezért pénteken tanítás helyett egész napos programokon vesz részt az iskola közössége. Az ünnepi rendezvények reggel fél kilenckor kezdődnek a Láncos-templomban. Az istentiszteleten, az igehirdetés után, a tizedikes diákok ünnepi műsorral örvendeztetik meg diáktársaikat, majd pedig Póti Eduárd, az iskola történelem szakos tanára ismerteti Kálvin János életútját - kezdte a pénteki program ismertetőjét Szilágyi Éva igazgatónő.

Ez után vetélkedők, előadások, különböző foglalkozások lesznek. Ahogyan az lenni szokott, a különböző osztályok más-más tevékenységeken vesznek részt. Az V-VI. osztályosok puzzle-t raknak ki a reformáció jeleneteiből, a VII-VIII. osztályosok kézműves-foglalkozásokon vesznek részt, a kilencedikesek pedig elkészítik Luther 95 tételét és kifüggesztik azt az iskola folyosóján. A X-XI.-es tanulók műveltségi, bibliai és egyháztörténeti vetélkedőn vesznek részt. A tizenkettedikes tanulók kiállítást készítenek a reformációról, délben pedig egy leckekoncertre kerül sor a Dinu Lipatti Filharmónia nagytermében.


a VII-VIII. osztályosok kézműves-foglalkozásokon vesznek részt
A VII-VIII. osztályosok kézműves-foglalkozásokon vesznek részt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: