2009-09-21 12:51:06• hírek • Parajdi Andrea

Népszerűsítik a református énekeket

Harmadik alkalommal szervezik meg a Batizi András Egyházmegyei Szintű Református Énekversenyt (BAMSZRÉ), amelyre már most fogadják a tehetséges fiatalok jelentkezését.

A Batizi András Egyházmegyei Szintű Református Énekverseny célja, hogy a fiatalok körében ismertté tegye az új egyházi énekeskönyv vallási énekeit, megőrizze a református énekek nemzeti és kulturális értékeit, és felkeltse az érdeklődést a református énekirodalom iránt. Emellett az énekverseny arra is lehetőséget teremt, hogy az egyes gyülekezetek fiatal tagjai közelebbről is megismerkedhessenek egymással, s akár barátságok is születhessenek.

Eddig a szervezők az a tapasztalata, hogy évről évre egyre többen jelentkeznek a megméretésre, tavaly hét település 22 fiatalja versengett egymással, idén is minél több gyülekezeti tagot várnak az eseményre.

Míg a tavalyi évben 300 lej értékben osztottak szét könyvjutalmat a verseny legjobbjai között, idén már 600-700 lej összértékben adnak jutalomcsomagokat. Sőt egy szerencsés versenyzőnek arra is lehetősége nyílik, hogy ingyenes részvételi jogot nyerjen a jövő évi K.R.I.SZ. táborba.

Az érdeklődő fiataloknak október 22-ig van lehetőségük, hogy jelentkezzenek saját gyülekezetüknél, vagy az Esperesi Hivatalban. A versenyre Batizon kerül sor, november 7-én, 9 órai kezdettel.

Mit eldalolok, az a bánat / Könnyekbe borít nem egy orcát, / És énekes, ifjú fiának / Vall engem a vén Magyarország."(Boldog, szomorú dal) A zsoltáros és a költő, Kosztolányi Dezső, szavaival hívnak a szervezők mindenkit az idei Batizi András Egyházmegyei Szintű Református Énekversenyre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: