2009-06-29 17:49:34• hírek • Ferenczi Noémi

Quatar-i küldöttség Romániában

Június 26. és július 3. az Országos Csendőr-főkapitányságon tesz látogatást a Qatar állami Biztonsági Erők delegációja.

A küldöttséget Hassan Al Mohandi, a Qatar Állami Őrszolgálat parancsnoka vezeti. A hivatalos látogatás célja egy kétoldalú együttműködés lehetőségeinek feltérképezése a személyzet szakmai képzése terén. Hétfőn az országos csendőrfelügyelő illetve Quatar romániai nagykövete fogadta a delegációt, Salem Al-Jaber.

A csendőrök ismertették az intézmény célját, feladatait, küldetéstudatát valamint az intézmény szerkezeti felépítését. Ezt követően a küldöttség tagjai mutatták be a Qatar állami Biztonsági Erőket. Mint kiderült, ezen intézmény hatáskörei,  feladatai nagyon nagy hasonlóságot mutatnak a Román Csendőrségével: az emír és más hivatalosságok védelme, a terrorizmus elleni harc, stb. A speciális szakmai felkészültségük is hasonló. A bemutatkozók után azonosították azokat a területeket, melyben a két intézmény együtt tudna működni a továbbiakban. Ismertették azokat a nemzetközi továbbképzéseket, melyeket az Ochiuri-i és Sinaia-i különleges Csendőrképző iskola és kiképzési központokban tartanak.

A Quatar-i delegáció tagjai nagy érdeklődést mutattak a gyors-bevetési osztagok iránt. A látogatás programja az Ochiuri-i és Sinaia-i különleges Csendőrképző iskola és kiképzési központok bemutatásával folytatódott - olvasható a Szatmár Megyei Csendőrség szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.


Az országos csendőrfelügyelő illetve Quatar romániai nagykövete fogadta a delegációt
Az országos csendőrfelügyelő illetve Quatar romániai nagykövete fogadta a delegációt


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: