2010-03-26 09:58:43• hírek • Póti Orsolya

Punk koncert a Downtown Pubban

Csütörtök este a Downtown Pubban fiatal lipcsei lányok vezették be a szatmári fiatalokat az igazi német punkzene világába.

Március 25-én, a Német Fórum délutáni filmklubját 20 órától elő punk koncert követte. A lipcsei Sleazy inc. Operated három tagú együttes fantasztikus hangulatot teremtett a punk zene kedvelőinek. A postpunk-grunge zenekar tagjai, azaz Sandra Zänker, Luise Kehm és Elinor Lüdde már 2003 óta adják elő szenvedélyes dalaikat, amelyet Elinor Lüdde nagyszrű dobszólói szakítanak meg. A zenekar már fél Európát bejárta, idén pedig vakációzás helyett koncertkörútra indultak, melynek állomásai Szlovákia, Csehország, Magyarország és természetesen Románia. A fiatalok amúgy filmet is forgatott már Meer is nich címmel, ezt az alkotást láthatták a filmklubban az érdeklődők. 

A koncertet követően a lányok a Szatmár.ro-nak elmondták, hogy nagy öröm számukra, hogy idén Romániába is eljöhettek, hiszen ezáltal egy számukra eddig még ismeretlen kultúrát fedezhettek fel. Nagy meglepetés volt számukra az is, hogy a rajongók közül sokan beszélték a német nyelvet, és így könnyebben ismerkedhettek.
A lányok a zenélés mellett egyetemi tanulmányaikra is nagy hangsúlyt fektetnek, de mégis a zene és az együttes a legfontosabb dolog az életükben, és nagyszerűnek tartják azt, hogy a koncertturnék alatt rengeteg emberrel ismerkedhetnek meg.

A koncerten készült fotókat a Bulifotó rovatban lehet megnézni.


A lipcsei Sleazy inc. Operated
A lipcsei Sleazy inc. Operated


Elinor Lüdde, a zenekar dobosa
Elinor Lüdde, a zenekar dobosa



Beszélgetés a zenekar tagjaival


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: