2014-03-13 13:13:16• hírek • Kocsis Zoltán

Pszichés zavarokkal küszködő férfi gyújtotta magára a házát

Illusztráció
Illusztráció

Pszichés zavarokkal küszködő férfi gyújtotta magára saját házát szerda délután Szatmárzsadányban. Célja az volt, hogy véget vessen életének. A tűzoltóságnak fél órára volt szüksége ahhoz, hogy eloltsa a tüzet, megmentve a férfi életét és a lakóházat.

A tűzoltóságot március 12-én, szerda délután 16.06 perckor értesítették a 112-es egységes segélyhívó telefonszámon keresztül, hogy a Szatmárnémetihez tartozó Szatmárzsadányban ég az egyik ház nyári helyisége. Két, vízzel és habbal oltó tűzoltóautó 11 perccel később a helyszínre érkezett és Ion Borota főtörzszászlós parancsnoksága alatt hozzákezdtek az oltáshoz. Sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz átterjedjen a lakóházra és fél órai munkát követően teljesen megfékezték a lángokat.

A tüzet az ott lakó 63 éves férfi okozta, aki ily módon próbált meg véget vetni életének. Constantin Demian, a Szatmár Megyei Kórház szóvivője a Szatmar.ro érdeklődésére elmondta: a férfit 2-es és 3-as fokú égési sérülésekkel szállították kórházba. Testének közel 15%-a égett meg, főleg a combja és a hasa táján. Demian hozzátette, a jobb lábát amputáció miatt korábban elveszítő férfi ismert volt a szakemberek számára: „Nem az a típus, aki ön és közveszélyes lenne, de komoly pszichés zavarokkal küszködött", magyarázta a szóvivő.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint a lángok martalékává vált egy matrac, egy kanapé, a helyiség bútorzata, valamint különböző textíliák. Az anyagi kár értéke közel ezer lej, míg a megmentett javaké eléri a tízezer lejt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: