2014-03-05 18:41:59• hírek • Kocsis Zoltán

Hajléktalanok okoztak tüzet az Árpád utca egyik épületében

Tűz ütött ki szerda délután Szatmárnémetiben, az Árpád (Vasile Lucaciu) utca egyik történelmi épületének mellékhelyiségében. A tűzoltók és a tulajdonos elmondása szerint a hajléktalanok okozhatták a bajt.

Szerda délután 17.30 körül a járókelők és a szomszédok vették észre, hogy vastag füst száll fel az Árpád utca 24. szám alatti ingatlan udvaráról. Ők szóltak be a főépületben működő üzlet alkalmazottjának is.

A tűzoltóság rövid időn belül a helyszínre érkezett két tűzoltó autóval: az egyik az utcán maradt, a másikkal pedig behajtottak az udvarra, hogy minél jobban meg tudják közelíteni az épületet. Munkájukat megnehezítette, hogy az épületben kartonpapírok voltak, valamint, hogy a nádból készült födém is begyulladt. Ennek ellenére viszonylag gyorsan el tudták oltani a tüzet - és ami még ennél is fontosabb, meg tudták akadályozni, hogy az átterjedjen a főépületre, illetve a szomszédos épületekre.

Rövidesen a helyszínre érkezett Vasile Bud, az épület tulajdonosa is. Az ismert vállalkozó készségesen válaszolt a Szatmár.ro-nak. „A szakemberek szerint hajléktalanok okozták a tüzet. Rengeteg gondunk volt velük mindig is: átmásznak a betonkerítésen, a vaskapun, ellopdosták az épületben tárolt bútordarabokat, felszedték a padlót is. Eddig nem tettem feljelentést ellenük, de ez már sok. Nem érdekel, hogy szegények, innen egyenesen a rendőrségre megyek", mondta.

A balesetben szerencsére személyi sérülés nem történt. Az anyagi kár sem túlságosan jelentős, bár erről sem a szakemberek, sem a tulajdonos nem tudott egyelőre nyilatkozni.

Hajléktalanok okozták a tüzet

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: