2018-09-20 08:38:20• hírek • Szatmár.ro

Programajánló szeptember 26-ig

Reméljük, ezen a héten is megtalálja a kedvenc programját a kínálatunkban!


Fesztivál:

 

Szeptember 22-23: Szatmárnémeti Októberfeszt az Árpád utcai Sváb Ház udvarán

 

Szeptember 22, szombat:

14:00 Az esemény megnyitója, köszöntő
Söröshordó csapraverés a Lucaciu Parkban
Zenés program a Mezőfényi Fuvós zenekarral - Czier Zsolt vezénylésével
19:00 Élő zenés buli a túrterebesi Live Music zenekarral
23:00 A buli vége

 

Szeptember 23, vasárnap:

10:00 Szentmise a Kálvária templomban
11:15 A kultúrcsoportok felvonulása és Zenés program a Mezőfényi Fuvós zenekarral - Czier Zsolt vezénylésével
11:30 Bajor reggeli: fehér kolbász és perec kóstoló
14:00 A magyarországi Diamant zenekar fellépése
17:30 Tombolahúzás
21:00 Az esemény zárása

 


 

Aktivitás:

 

Szeptember 22-én, szombaton kirándulást szervez a Szatmárnémeti Természetjárók csapata.

Találkozó reggel 7 óra 15 perckor a szatmári vasútállomáson, ugyanis Halmiba vonattal jutnak el a jelentkezők. Innen a Halmi-Halmihegy-Tamásváralya-Batarcs-Ugocsakomlós-Szárazvölgy útvonalon jutnak el Nagytarnáig, majd a hegyeken át Turc és Nagygérce érintésével Túrterebesig karikáznak. Innen már csak hazafele vezet az út.

Vasárnap pedig szalonnasütéssel egybekötött gyalogtúrára kerül sor, melynek első állomása a Kis Bódi-tó, majd fel a Hizsa-nyeregbe és a Hizsa-csúcsra, onnan pedig le a hizsai buszmegállóba.

Bővebb információért kattintson IDE

 

Szeptember 22-én, szombaton biciklitúrát szervez a Szatmár Megyei Könyvtár.

A tervezett útvonal Szatmár-Vetés között lesz, végig a töltésen. Végállomás a Vetési könyvtár, kis pihenő, majd innen tovább folytatják útjukat. Megcsodálhatják a Vetési református templomot illetve megtekintik Vlad Endre emlékművét, majd visszaindulnak Szatmárnémetibe. 

Bővebb információért kattintson IDE

 

Szeptember 22, szombat: Táncház a szatmárnémeti Iparos Otthonban

Szeptember 22-én, szombaton délután 7 órától élőzenés táncház veszi kezdetét a szatmárnémeti Iparos Otthonban, az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében. 19 órai kezdettel a gyerekeket várják az oktatók, Szabó István és Szabóné Balázs Beáta, a tiszavasvári Kör-Karéj Egyesület táncosai, valamint a Nyíregyházáról érkező Karakter zenekar. Ezt követően, 20.30-tól, a felnőtteké lesz a terep.

Bővebb információért kattintson IDE

 


 

Mozi:

 

Egy kis szívesség /A Simple Favor/

Stephanie (Anna Kendrick), az egyedülálló blogger anyuka nyugodt, kisvárosi élete egy csapásra megváltozik, mikor megismerkedik a gyönyörű és titokzatos Emilyvel (Blake Lively). Egy nap Stephanie-t felhívja újdonsült barátnője és egy kis szívességre kéri, ami váratlan események sorozatát indítja el. Emily rejtélyes módon eltűnik és az aggódó Stephanie blogja olvasóihoz valamint Emily jóképű férjéhez, Seanhoz (Henry Golding) fordul segítségért. Az eltűnt nő utáni nyomozás során sötét titkok kerülnek a felszínre, ami meghökkentő fordulatot hoz mindenki életébe.

 

Peppermint: A bosszú angyala

Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti.

Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embereit, de a rendőrséget, és az FBI ügynökeit is ki kell játszania, hogy kíméletlen bosszúhadjáratát beteljesítse.

 

Pelyhes - Kalandra fel! /Ploey - You Never Fly Alone/

Közeleg a hideg tél, ilyenkor a legtöbb madár délnek indul, hogy egy melegebb vidéken vészelje át a zord évszakot. Így tesz a kis Pelyhes családja is, ám Ő még túl pici a repüléshez, és egy véletlen folytán lemarad az indulásról. Mikor megérkezik a fagy, a kismadárnak minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a barátságtalan időjárással és megtalálja a családját. Szerencséjére a kalandban segítségére lesz megannyi új barát.

 

A végzet órája /The House with a Clock in its Walls/

A 10 éves Lewis Barnavelt (Owen Vacarro), mikor a nagybátyjához, Jonathanhez (Jack Black) költözik, nem is sejti, hogy egy mágiával, varázslókkal, boszorkányokkal teli izgalmas világba csöppen. Új otthona, az ódon kastély megannyi titkot rejt, köztük a ház falában egy folyton ketyegő különös órát. Amikor Lewis halloweenkor véletlenül feltámasztja a holtakat, megkezdődik a versenyfutás az idővel. A bátor fiúnak varázsló bácsikájával és a szomszédban lakó belevaló boszorkánnyal, Florence-szel (Cate Blanchett) karöltve meg kell találnia az órát, hogy a fekete mágiát űző, holtából feltámadt gonosz varázslónő, Selena (Renée Elise Goldsberry) kegyetlen tervét megsemmisítsék, és megmentsék a világot a teljes pusztulástól.

 

Egy csavargó története /Povestea unui pierde-vara/

Egy 42 éves egyetemi matematika tanár életéről szól a történet. Nem érdeklik a kötelezettségek, nincs felelősséggel semmiért. A hétköznapjai a haverokkal való sörözés és a barátnő látogatásában merülnek ki. Hirtelen fordulatot vesz az élete akkor, amikor a barátnője bejelenti a terhességét.

 


 

Színház:

 

Szeptember 26, szombat, 18:00 - helyszín: Szakszervezetek Művelődési Háza,

Bemutató előaás

MÁTYÁS KIRÁLY JUHÁSZA, zenés mesejáték Jékely Zoltán rendezésében

 


 

Filharmónia:

 

Szeptember 20, csütörtök, 18:30 (3-as bérlet)

Zenei gyöngyszemek

Karmester: Franz Lamprecht

Szólista: Naum Gorbuleac

Műsoron: L. Delibes, R. Leoncavalo, N. A. Rimski-Korsakov és J. Massanet művei.

 

Szeptember 23, vasárnap, 18:30

Rendhagyó koncert a “100 x Enescu” jegyében

Bucharest Festival Orchestra

Karmester: Cristian Lupes

Műsoron: George Enescu szerzeményei

 


 

Kiállítás:

 

Szeptember 21-23: Kaktuszgűjtő kiállítás az Aztékium Kaktuszgyűjtő Egyesület szervezésében

Helyszín: Képzőművészeti Múzeum, Szatmárnémeti (Régi főtér) 

Az ország különböző pontjairól érkeznek majd gyűjtők, többek közt Kolozs, Máramaros, Brassó megyékből is, s természetesen több szatmári tag is kiállít.

 

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Helyi Tanács és a Szatmári Képzőművészek Egyesülete a kiállítást szervez Stonawski Tamás műveiből Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában. A kiállítás megnyitója szeptember 13-án 16 órakor kezdődik. A kiállítás október 10-ig megtekinthető.

 

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmári Képzőművészek Egyesülete, a Nagykárolyi Kulturális Központ, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság, valamint a Nagykárolyi „Gróf Károlyi” Kulturális Turizmust Promováló Központ fotókiállítást szervez Mihai Eminescu halálának 129. évfordulója alkalmából a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában.

 

A Nagykárolyi Vénig László Fotóklub tagjai 100 db fényképpel, azokon a kőltő idézeteivel lepik meg a kíváncsi közönséget. Az ünnepélyes megnyitót követően, ami szeptember 6-án 16.00 órától lesz, a kiállítás október 3-ig tekinthető meg.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: