2015-06-23 13:28:03• hírek • Szatmar.ro

Postás akarok lenni Stuttgartban!

Az előző három válogatáson valamivel több, mint negyven postást alkalmazott Romániában a Német Posta stuttgarti fiókja. Az intézmény vezetői olyannyira meg voltak elégedve a romániai munkaerővel, hogy hétfőn és kedden újabb válogatást tartottak, ezúttal Szatmárnémetiben.

A fentieket alátámasztandó ezúttal a Deutsche Post stuttgarti fiókjának igazgatója, Christoph Meffert és a személyzeti főnök Isabella Burza is Szatmárnémetibe látogatott, hogy első alkalommal részt vegyenek a szelekción. Maga a válogatás ezúttal csak két kritérium szerint zajlik: gépkocsivezetői engedély szükséglete mellett a német nyelvtudást tesztelik. Aminek legalább közepesnek kell lennie.

Mindezt megelőzte azonban egy előszelekció. A romániai megyék munkaerő-foglalkoztatási ügynökségei által meghirdetett lehetőség iránt érdeklődők elküldték önéletrajzaikat a stuttgarti postának - ezek alapján választották ki azokat, akiket interjúra hívnak. Az egész országból - ezúttal Szatmárnémetibe.

Hétfőn tizenhat meghallgatott személy közül tíznek ajánlottak munkaszerződést, kedden pedig ismét ugyanannyi személyt vártak a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség székhelyére. Őket közel 80 jelentkezőből választották ki az önéletrajzaik alapján.

Aki megfelel, annak három hónapos próbaidős munkaszerződést ajánlanak. Aki ezt követően is megállja a helyét, azt végleg alkalmazzák.

„A növekvő piac miatt egyre több munkaerőre van szükségünk. Fontos, hogy alkalmazottaink jól képzettek legyenek. Egész Európából vannak munkatársaink és szívesen dolgozunk Romániából érkező személyekkel is, hisz eddig jók a tapasztalataink", jelentette ki Meffert.

Az igaztató köszönetet mondott a HKS Unternehmersberatung Service GMBH Hardegsen fejvadász cégnek, amely a verbuválási folyamot megszervezte illetve a Német Demokrata Fórumnak, amely szintén közreműködött a sikeres munkában.

Az előző válogatások során - az első tavaly augusztusban volt - szerződést kapók közül van, aki már családját is kivitte Stuttgartba. És természetesen olyanok is, akik már itthon vannak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: