2015-04-08 13:47:13• hírek • Kocsis Zoltán

Az ősszel csodálkoztak, ismét postásokat verbuválnak a németek

A Román Postával ellentétben, amely kénytelen volt az elmúlt néhány évben folyamatosan leépíteni alkalmazottai számát, addig a Német Posta ezzel szöges ellentétben lévő problémával küszködik: nem talál megfelelő számú és képzettségű munkatársat. Ezért a Deutsche Post Kelet-Európában, azon belül pedig Szatmárnémetiben is verbuválja a munkatársakat.

Amíg ugyanis Németországban lasszóval fogják a postásokat, addig Romániában a havi kétezer eurós bruttó fizetéssel igyekeznek elcsábítani a kézbesítőket. A HKS Unternehmersberatung Service GMBH Hardegsen fejvadászcég felkérésére és a Deutsche Post megbízásából a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség az ortodox húsvét harmadik napján, április 14-én válogatót szervez a Ion Ghica utcai székházában.

A 09.00-17.00 közötti válogatón azonban csak azok vehetnek részt, akik az ügynökség korábbi felszólítására elküldték önéletrajzukat és amelyeket Németországban elfogadtak.

A Német Posta most 50 munkatársat alkalmazna - nem ez az első alkalom, hogy Szatmárnémetiben megtartott szelekción keres munkavállalót. Tavaly szeptemberben 39 személy írhatott alá szerződést. Marcel Marusca, a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség aligazgatója akkor elmondta: a német fejvadászokat kellemes meglepetésként érte a jelentkező személyek szakmai felkészültsége.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: