2011-01-17 15:16:44• hírek • Szatmar.ro

Pop 12. lett az itáliai Világkupa-versenyen

A Szatmárnémeti Sportklub vívói az elmúlt hétvégén két fajsúlyos külföldi tornán is pástra léptek: bár érmet nem tudtak szerezni, mind Legnanóban, mind Budapesten „összejött" egy-két jó eredmény.

Közülük Pop Adrian teljesítménye emelkedik ki, aki csapattársával, Szilágyi Adriannal az olaszországi Legnanóban megrendezett felnőtt Világkupa-viadalon vett részt. Amíg Szilágyi a 183 főt számláló mezőnyben a 107. helyet szerezte meg, azzal Pop a nagyszerű 12. pozícióban zárta a tornát. Ennek köszönhetően a világranglistán a 100. helyről a 78.pozícióra ugrott, megelőzve az első száz másik romániai tagját, Árkosi Bertalant. Ebben a rangsorban Szilágyi jelenleg a 821. pozíciót foglalja el.

„Pop számára nagyon jó helyezés ez, ugyanis ebben az évben csökkentették a Világkupa-versenyek számát, így egy-egy viadalon többen vannak, és erősebb is a mezőny. A csoportjából öt győzelemmel és egy vereséggel jutott tovább, aztán megverte Martinellit és azt a Pizzót, aki a világranglistán jelenleg a hatodik helyen áll. Adinak feküdt az olasz támadó stílusa, ám a nyolc közé jutásért már nem ment Imre Géza ellen. A magyar vívónak minden bejött, Pop a végén rizikózott, de nem volt eredménye", magyarázta a versenyen történteket Csiszár Ferenc edző.

A hétvégén került sor Budapesten a Fülöp Mihály emlékversenyre is, amelyen Dan Suta és File Attila vezetésével két lány és három fiú képviselte a Sportklubot. Közülük a legjobb eredményt Sebastian Flucus érte el, ő a hatodik helyen végzett. Varga Anett a lányok, Catalin Dan pedig a fiúk mezőnyében lett nyolcadik, Bartók Alpár a 20., Erdei Réka pedig a 25. pozíciót szerezte meg.

„Ahhoz képest, hogy még csak két hete edzünk, és ez volt az első megmérettetés, elég jól sikerült verseny volt" - összegezte Şuta a lányok produktumát, és File sem volt elégedetlen a a fiúkkal. „Lévén az év első versenye (Flucusnak, szerk.), meg lehetünk elégedve, Bartók egyébként félig sérülten vívott, hátfájdalmakkal bajlódik".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: