2010-12-30 09:59:21• hírek • Szatmar.ro

Új bajnokot avattak a Sajtókupán

A Szatmárnémeti Sportklub Csipler Sándorról elnevezett sporttermében tapintható volt a feszültség szerda este, a sportolók már javában melegítettek odaértünkkor. És ez nem csoda, hisz igen komoly párbajtőr-versenyre készült mindenki: a hagyományos Sajtókupára. Vagy amint Dan Suta főszervező a helyszínen improvizált: a Szilveszter-kupára.

A nagy hagyományokkal rendelkező kupán hat helyi média képviseltette magát összesen nyolc versenyzővel. Ők valamennyien szerették volna megnyerni a trófeát, ám egy másik egyéni motiváció is hajtotta a résztvevőket: le szerették volna győzni a rettegett Czinzel „Zorro" Lászlót, a szatmar.ro főszerkesztőjét, a címvédőt, aki az elmúlt négy esztendőben kétszer nyert és egy alkalommal a harmadik helyen végzett. Vagy legalább elkerülni őt...

Hogy mennyire komolyan vette mindenki a versenyt, azt Romász János, a Szatmári Magyar Hírlap sportszerkesztőjének a mozdulatain lehetett a leginkább lemérni: Jani olyan komolyan melegített, mint 1992-ben Szabó Bence a barcelonai olimpiai döntőben. Ioana Gavrau, a mezőny legcsinosabb tagja ellenben végig telefonált, a satumareonline munkatársának tevékenységét mégis figyelmes (férfi)tekintetek követték.

Aztán Dan Suta, Izsáky Arnold és Nagy Lehel szakavatott irányításával kezdetét vette a küzdelem. Két fiatal tehetség, Fodor „Öcsi" Lajos (Szatmári Magyar Hírlap) és Chiorean Daniel (Informatia Zilei) teljesítményévél rögtön maga felé irányította a szurkolók figyelmét és a csoportkörben rögtön megszületett az első bombameglepetés: „Öcsi" legyőzte „Zorrót".


Bartha Zoltán egyéni, kétkezes védekezési taktikája
Bartha Zoltán egyéni, kétkezes védekezési taktikája


A torna másik nagy meglepetése Bartha Zoltán szereplése volt: a szatmar.ro marketing igazgatója abszolút újoncként az elődöntőig menetelt. Itt azonban már egyéni védekező technikája sem segített rajta és nagy küzdelemben ugyan, de kikapott Fodor „Öcsitől", aki ezzel bosszút is állt Romász Janiért, hisz Bartha a negyeddöntőben őt ejtette ki.

A másik ágon szintén nagy küzdelem folyt a döntőbe jutásért, Chiorean és Czinzel fej-fej mellett haladt, ám végül mégiscsak érvényesült a papírforma és a „rettegett Zorro" bejutott a döntőbe.

Amint azt a bajnokság végén Nagy Lehel megjegyezte, talán minden idők legszínvonalasabb versenye volt a szerdai, amit a finálé teljes mértékben alátámasztott. „Öcsi" és „Zorró" olyannyira szoros küzdelmet folytatott, hogy az utolsó hat tus közül öt együttes találat volt. Azt az egyet, az utolsó előttit, viszont a gazellamozgású  Fodor vitte be, így a kupa mellett kiérdemelte a „Zorro" nevet is, Czinzel pedig elveszítette bajnoki címét. De fogadkozott, hogy csak egy évre engedte át a dicsőséget.

Hasonlóképpen fogadkozott Pesek Attila (Friss Újság) és Muresan Florin (Gazeta de Nord-Vest) is, hogy idei gyengébb teljesítményük után jövőre a bajnoki cím a céljuk. A Sportklub képviseletében pedig Dan Suta, Izsáki Arnold és Nagy Lehel megígérte: ha rajtuk múlik, a tornának biztos lesz folytatása.

A 2010-es Sajtókupa eredménylistája:
1. Fodor „Öcsi" Lajos - Szatmári Magyar Hírlap
2. Czinzel László - szatmar.ro
3. Bartha Zoltán - szatmar.ro
4. Chiorean Daniel - Informatia Zilei
5. Romász János - Szatmári Magyar Hírlap
6. Gavrau Ioana - satumareonline.ro
7. Pesek Attila - Friss Újság
8. Muresan Florin - Gazeta de Nord-Vest

A két döntős: fehérben Fodor, feketében Czinzel
A két döntős: fehérben Fodor, feketében Czinzel


A szépség és a szörnyeteg: Ioana Gavrau és Czinzel László
A szépség és a szörnyeteg: Ioana Gavrau és Czinzel László


A Sajtókupa mezőnye (balról jobbra), fent: Czinzel, Fodor, Bartha, Chiorean, lent Suta, Pesek, Gavrau, Romász, Muresan, Izsáki, Nagy
A Sajtókupa mezőnye (balról jobbra), fent: Czinzel, Fodor, Bartha, Chiorean, lent Suta, Pesek, Gavrau, Romász, Muresan, Izsáki, Nagy


A szatmar.ro csapata: Czinzel László, Bartha Zoltán vívók, Kocsis Zoltán "menedzser"
A szatmar.ro csapata: Czinzel László, Bartha Zoltán vívók, Kocsis Zoltán "menedzser"


Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: