2015-05-16 09:51:18• hírek • Szatmár.ro

Páskándi Gézára emlékeztek Szatmárhegyen

A Páskándi Géza emlékére szervezett rendezvények zárásaként a költő szobránál tartottak megemlékezést.

Az EMKE Partiumi Alelnöksége által szervezett megemlékezéssorozat zárására Szatmárhegyen, a költő szülőfalujában került sor. A Szatmár Megyei Múzeumban megtartott irodalmi tanácskozást a szatmárhegyi állandó Páskándi-kiállítás megtekintése követte a Községi Könyvtár épületében.

Ezt követően a résztvevők Páskándi Géza szülőházához vonultak, ahol mások mellett Huszti Gyula helyi RMDSZ-elnök és Szűcs Szabolcs a község polgármestere is megkoszorúzta az épületen elhelyezett emléktáblát. A költő szülőházánál gyerekek is szavaltak - természetesen a falu híres szülöttének költeményeit.

A programsorozat a Szatmárhegy központjában található Páskándi Géza szobornál megtartott megemlékezéssel zárult, ahol a polgármesetr mellett felszólalt mások mellett Pataki Csaba szenátor, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke és Lezsák Sándor költő, a Magyar Országgyűlés alelnöke. Megemlékeztek a költőről és munkásságáról Dávid Gyula és Láng Gusztáv irodalomtörténészek is, majd tárogatón játszott dallamok és az emlékezés koszorúinak elhelyezésével ért véget a program.

Lezsák Sándor is részt vett a szatmárhegyi Páskándi-megemlékezésen

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: