2015-05-15 14:42:19• hírek • Szatmár.ro

Csütörtökön gyerekek, pénteken irodalmárok emlékeztek Páskándira

Zajlik az EMKE Partiumi Alelnöksége által szervezett megemlékezés-sorozat.

Kétnapos rendezvénysorozattal emlékezik az EMKE Partiumi Alelnöksége a neves költőre, Páskándi Gézára. Az immár 18 éve minden évben megtartott megemlékezés újdonságokat is tartogatott, hiszen csütörtökön első alkalommal szervezték meg Szatmárhegyen a Páskándi Géza szavalóversenyt, amelyre Szamoskrassóról, Óváriból, Erdődről, Magyargéresről, Ákosról és Dobráról érkeztek kis szavalók. A diákok két korcsoportban versengtek egymással. A kicsik - előkészőtőtől második osztályosokig - közül a színművészekből és irodalmárokból álló zsűri tagjai az ákosi Dobai Hanna Ágota produkcióit tartották a legjobbank, ezért ezt a korcsoportot ő nyerte meg. Második lett a szatmárhegyi Fehér Zsófia Frida, harmadik helyen pedig megosztva végzett Bányai Mátyás (Erdőd) és Németh Dominik Denis (Szatmárhegy). Dícséretben részesült szatmárhegyről Fehér Nóra.

A harmadikosok és negyedikesek között első lett Dobráról Györfi Gergő, második az óváriból érkezett Ianuczás Viktória, harmadik pedig Kaitár Dominika Hanna Szamoskrassóról. Dícséretben részesült Vălean Bianca Óváriból.

Pénteken irodalmi tanácskozással folytatódott a megemlékezés-sorozat. Ekkor a Szatmár Megyei Múzeum második emeleti gyűléstermében tanácskoztak irodalomértő szakemberek Páskándi Géza munkásságáról. A tanácskozáson részt vett Lezsák Sándor költő, a Magyar Országgyűlés alelnöke is.

Lezsák Sándor is részt vett a Páskándi Géza emlékére megtartott irodalmi tanácskozáson

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: