2013-10-23 21:48:27• hírek • Szatmar.ro

Ötven alatt kapott a VSK, húsz ponttal nyert

A negyedik fordulóban megvan a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapatának harmadik győzelme a román élvonalbeli bajnokság idei szezonjában. Éles Péter csapata ezúttal is remekelt védekezésben és 63-43 arányú győzelmet aratott a Marosvásárhely ellen. A hétvégén két meccs következik.

A szatmáriak győzelméhez egy percig sem fért kétség, hisz 2-2-nél volt az utolsó olyan pillanat, amikor a Marosvásárhely nem volt hátrányban. Itt be is ragadtak a vendégek, a VSK pedig ellépett 18-2-re. Ekkor kicsit kiengedtek a hazaiak, a vásárhelyiek pedig 18-10-re tudták zárni az első negyedet.

A Marosvásárhely támadójátékát a következő két játékrészben sem hagyta kibontakozni a VSK, a vendégek előbb 7, majd 9 pontig jutottak. A VSK ezt kihasználva 33-17-re zárta a második és 53-26-re a harmadik negyedet.

Az utolsó tíz percben aztán már csak szinte a cserék játszottak a VSK színeiben - a vendégek meg is nyerték a negyedet, ám ezzel együtt is csak húsz pontra tudták csökkenteni hátrányukat - 63-43-as hazai győzelem lett a vége.

„Azt hiszem, egy pillanatig sem volt kétséges, hogy megszerezzük a győzelmet. Ez már akkor látszott, mikor az első negyedben elhúztunk 15 ponttal. Az utolsó negyedben lehetőséget adtam a fiataloknak, akik közül Neşte és Vasile most mutatkozott be az élvonalban. Ami még örvendetes, hogy a meccset csak szatmári kosarasokból álló ötössel fejeztük be" - értékelt a lefújás után Éles.

A VSK-ra a következőkben két nehéz mérkőzés vár, hisz szombaton Craiován, vasárnap pedig Alexandriában lépnek pályára. Ezzel kapcsolatban Éles elmondta, céljuk az volt, hogy a három meccsből legkevesebb négy pontot tudjanak szerezni. Ebből kettő már megvan, és Craiován további kettőt próbálnak begyűjteni.

Nemzeti Liga, 4. forduló:
Szatmárnémeti VSK-Marosvásárhelyi Nova Vita 63:43 (18:10, 15:7, 20:9, 10:17).
A szatmári pontszerzők: Orosz 20, Wampler, Tarţa-Laza 9, Jones 8, Cutaş 6, Ivan 4, Voica 1.
Játszott még: Adi, Nagy, Moldoveanu, Neşte, Vasile.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: