2009-11-09 14:57:14• hírek • Parajdi Andrea

Otthon épül sérült felnőtteknek

A Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság egy 1.120.000 eurós pályázat megvalósításába kezd, amely által fogyatékkal élő felnőttek számára kíván egy szociális otthont létrehozni.

A Gyermekvédelmi Igazgatóság a Munkaügyi Minisztériumtól megnyert összegből Nagykárolyban a Tireamului utcán lévő egykori kórház helyén kíván felépíteni egy a fogyatékkal élő felnőttek gondozására szolgáló otthont. A beruházás 1.120.000 euróba kerül, amelyből  970 ezer vissza nem térítendő támogatás, 150 ezer pedig a Szatmár Megyei Tanács hozzájárulása.

A Szatmár Megyei Tanács hétfői ülésén jóváhagyták azt a napirendi pontot, amely lehetővé teszi  a kórház lebontását, és egy modern felnőttotthon létrehozását.  A tervek szerint az intézményben legalább 80 sérült felnőttet tudnak majd ellátni.  Szatmárnémetiben a Gorunului utcán működik hasonló célzattal egy intézmény, ahol körülbelül 50 főt tudnak befogadni.

A Gyermekvédelmi Igazgatóságnak még van egy megpályázott és megnyert vissza nem téritendő finanszírozása, amely által a Sárerdőn kíván egy olyan központot létrehozni, ahol a gyermekvédelmi hálóból kikerült fiatalok számára több elfoglaltságot is kínálhat. A projekt értéke több mint másfél millió lej, amelyből két év alatt kell egy kulcsrakész központot kell felépíteni. A Szatmár Megyei Tanács hétfőn jóváhagyta a beruházás műszaki dokumentációját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: