2010-03-05 16:52:45• hírek • Szatmár.ro

Öt százalékkal nőtt a bejegyzet autók száma

Romániában a gépkocsik száma az elmúlt év során a válság ellenére is növekedett. A nyilvántartási adatok szerint 2009-ben 5,3 millió gépkocsi volt  bejegyezve, vagyis 5%-kal több, mint egy évvel korábban.

Mindez annak ellenére, hogy a tavalyi évben nehéz évet élt át az autóipar, ugyanis 60%-kal csökkent a gépkocsivásárlások száma.  A Ziarul Financiar gazdasági napilap adatai szerint a tavalyi év végére 100 családból hatvannak volt gépkocsija, ami nagyjából megegyezik a porszívókra vonatkozó statisztikával. Ugyanakkor már háromszor több a gépkocsi Romániában, mint a kerékpár.

2008-ban a mintegy 8,4 romániai háztartásban hozzávetőleg 7 millió hűtőszekrény, 11 millió televízió készülék, 6 millió mosógép és ötmillió porszívó volt. Vélhetően ezek az adatok nem növekedtek jelentős mértékben, figyelembe véve a tényt, hogy az elektronikai készülékek iránti kereslek tavaly 40-50 százalékkal esett vissza.

Az autók számát tekintve, az elmúlt évben 4,2 millióra emelkedett  a számuk, míg a jogosítvánnyal rendelkező személyek száma elérte a hatmilliót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: