2014-03-25 16:25:53• hírek • Kocsis Zoltán

Öt éves bérleti szerződés a Mondiala óvoda tulajdonosával – állítólag

Rendeződni látszik a vitatott helyzetű és jövőjű Mondiala-óvoda sorsa Szatmárnémetiben. A jelek szerint az önkormányzat vezetőinek sikerült elérniük, hogy az épület olasz tulajdonosa öt éves bérleti szerződést kössön.

Mint ismert, az óvodának otthont adó épületet a Mondiala készruhagyár privatizálásakor szerezte meg egy olasz üzletember. Az azóta eltelt évek során a polgármesteri hivatal bérleti díjat fizet azért, hogy az oktatási intézmény az épületben folytathassa tevékenységét. Nem is kis összeget: havi 19.000 lejt. Az épület megvásárlása 7,4 millió lejbe kerülne.

A Szatmárnémeti Városi Tanács január végi ülésén megszavazták a 2014-2015-ös tanév beiskolázási tervét. Ebben megtiltották, hogy a Mondiala-óvodába kiscsoportos gyerekeket is beírathassanak. Az indoklás szerint azért, mert az egy éves bérleti szerződések bizonytalanná teszik az óvoda jövőjét.

Akkor Dorel Coica polgármester vállalta, személyesen tárgyal a tulajdonossal. A hivatal tájékoztatása szerint a tárgyalási folyamat március elején elkezdődött. Március 25-én, kedden aztán újabb közleményt küldött a polgármesteri hivatal, amelyben leszögezi: Dorel Coica polgármester és Radu Roca alpolgármester megegyezésre jutott az ötéves bérleti időszakról. A kommüniké arra bátorítja továbbá a szülőket, hogy az elfogadott beiskolázási terv szerint bátran írassák be gyerekeiket az óvodába.

Kíváncsiak voltunk, hogy a kiscsoportosokat továbbra sem lehet tehát beíratni és mivel Coica Németországban tartózkodik, Rocához fordultunk. Az alpolgármester azonban kioktató hangnemben kérdőjelezte meg, hogy miért olyan fontos ez nekünk. „A tárgyalások még folyamatban vannak, semmilyen konkrétumról nem tudok beszámolni. Várjuk meg, míg a polgármester úr hazaérkezik. Ezekkel az információkkal ő rendelkezik, annál is inkább, mivel a tárgyalásokat személyesen folytatta, én nem vettem részt rajtuk".

Amikor szembesítettük a közleményben leírtakkal, mely szerint ő is részt vett a tárgyalásokon, Roca elköszönt és kinyomta a telefont. Az önkormányzat által elküldött fotók azonban mindennél világosabban tanúsítják, hogy részt vett a megbeszéléseken. Vagy legalábbis azok egy bizonyos részén...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: