2014-03-06 17:38:03• hírek • Kocsis Zoltán

Ötéves szerződést akar Coica

Legkevesebb öt évig érvényes bérleti szerződést szeretne kötni a szatmárnémeti önkormányzat a Mondiala-óvodának otthont adó épület tulajdonosával, derül ki a polgármesteri hivatal csütörtöki közleményéből.

Dorel Coica polgármester, Radu Roca alpolgármester, valamint az önkormányzat szakemberei csütörtökön találkoztak az épület tulajdonosainak képviselőivel. Ezen Coica megerősítette, hajlandó további tárgyalások folytatására, ám azzal a feltétellel, ha a tulajdonos hajlandó minimum öt éves bérleti szerződést kötni.

A Mondiala privatizálásakor az akkori önkormányzati vezetők gondatlanságából az óvoda épülete is az olasz beruházóhoz került a textilipari gyárral egyetemben. Azóta a tulajdonos csakis egy éves bérleti szerződéseket hajlandó aláírni, ami állandó bizonytalanságban tartja az óvoda működését.

Ez a bizonytalanság pedig érthetően nem túl kellemes sem az önkormányzat, sem a szülők, sem a gyerekek vagy a pedagógusok számára. Éppen ezért döntött úgy januári ülésén a városi tanács, hogy ősszel nem indíthatnak kiscsoportot az óvodában.

Az épület bérleti díja havi 19.000 lej, míg eladás esetén 7,4 millió lejt kér érte az olasz tulajdonos.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: