2011-07-10 11:34:22• hírek • Kocsis Zoltán

Zúzott a metál a reptéren

Vasárnap éjszaka véget ért az utóbbi évek talán egyik legjobban sikerült Samfest Rock fesztiválja, ahol a zúzós zene kedvelői alaposan kibulizhatták magukat. Kitettek magukért az együttesek is, főleg a Materpiece, a Pain, na meg a Nevergreen hozta lázba a bulizókat.

Ideális idő, igazi fesztiválhangulat fogadta a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér területén mindazokat, akik július második hétvégéjét a zúzós rockzenével szerették volna eltölteni. Bár a sátorozási és higiéniai körülmények is teljesen korrekt feltételeket biztosítottak, a sörsátraknál folyt a finom nedű, a parázson meg sült a kolbász, a szervezőknek idén is szembesülniük kellett azzal a ténnyel, hogy bizony nem voltak túl sokan: megközelítőleg három- négyszáz ember látogathatott ki.

Maria Magdalena Mateiel, a fesztivált szervező G.M. Zamfirescu Művelődési Központ vezetőjével beszélgetve szóvá is tette dilemmáját, hogy miként lehetne vajon nagyobb tömeget vonzani. A gond természetesen az, hogy egy nagy, nemzetközileg is ismert nevet Szatmárnémetibe hozni igen sokba kerül.

Aki viszont kint volt vasárnap, az biztosan jól érezte magát. Az Ultimu' Nivel,a Malpraxis, és a Krepuskul után a Metallica egyik legjobb hazai tribut zenekara, a Masterpiece mozgatta meg először igazán a nagyközönséget. A Grimegod után a magyarországi metalpaletta egyik vezető zenekara, a doom, a gótikus és a speed metal elemeket egyedi módon ötvöző Nevergreen fergeteges hangulatot teremtett fellépésével. Ezt a hangulatot tovább fokozta a Pain, amely zenekar aztán le is zárta a bulit.


Bob Macura a színpadon
Bob Macura a színpadon


Nem csak a zenekarok tekintetében volt azonban nemzetközi a fesztivál, hisz sikerült elbeszélgetnünk egy fiatal lengyel lánnyal is, akik Poznanban lakik és aki igen jónak tartottak a két napos szatmári fesztivált.

Az est „bónuszajándékát" e sorok írójának valamint a rajongók egy részének a Nevegreen adta, a vajdasági rockerek ugyanis elképesztő közvetlenül beszélgettek az őket felismerőkkel. Bob Macura, a banda énekes-gitárosa minimum hosszú percekig beszélgetett a rajongókkal, ami idő alatt szó esett a magyar rock helyzetéről, arról, hogy az embereket egyre kevésbé lehet megmozgatni. Elmondta, hogy a zenélésből Magyarországon még egy ilyen szintű együttes tagjai se nagyon tudnak megélni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: