2013-02-28 11:08:50• hírek • MTI

Oroszlánokkal ijesztgette adósait az uzsorás

A hírhedt alvilági figura
A hírhedt alvilági figura

Két medvét és négy oroszlánt szállítottak állatkertbe szerdán a hatóságok az egyik leghírhedtebb alvilági figura rezidenciájáról: a vadállatokkal állítólag az adósokat ijesztgették az Uzsorás-klánként emlegetett banda tagjai.

Nutu Camataru - polgári nevén Ion Balint - kétlaki életet él: ideje egy részét börtönben tölti, mert a román média és igazságszolgáltatás meggyőződésévé vált, hogy ő áll több gyilkossági kísérlet, zsarolás, emberrablás és mindenféle egyéb erőszakos cselekmény hátterében.

Legutóbb pénteken helyezték előzetes letartóztatásba 67 munkatársával együtt, ebből az alkalomból házkutatást is tartottak nála. Állítólag nemcsak a vadállatokat találták meg a rendőrök, hanem egy kínzókamrát is az oroszlánok ketrece alatt. A nyomozók szerint ezen a helyszínen győzte meg Nutu Camataru a rosszul fizető adósokat arról, hogy adják meg tartozásukat, ha nem akarnak az oroszlánok vacsorájává válni.

A szomszédok és rokonok viszont elutasítják ezt a feltételezést. Azt mondják, Nutu Camataru egyszerűen csak szereti az állatokat. Ezt látszik igazolni az is, hogy húsz fajkutyát és harminc versenylovat is tart, amelyekre - a vadállatokkal ellentétben - engedélye is van. Legutóbbi szabadulásakor egy százezer eurós telivért hoztak munkatársai a börtönkapuhoz, de a kamerák által kísért dicsőséges távozást némiképp beárnyékolta az, hogy a lovaglástól elszokott Camatarunak elsőre nem sikerült felülnie a nyeregbe, és a ló nélküle szaladt el.

A négy jól táplált nagymacskát és két medvét a környezetvédelmi szakemberek elkábították, majd egy Ploiesti melletti állatkertbe szállították. A román sajtó úgy tudja, az oroszlánokat hamarosan egy dél-afrikai rezervátumba küldik, ahol vélhetően más munkakörben folytatják pályafutásukat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: