2013-04-23 10:08:57• hírek • MTI

Őrizetbe vételek Kanadában terrorista összeesküvés gyanújával

Terrorista összeesküvés gyanújával több embert vettek őrizetbe Kanadában - közölték hétfőn helyi televíziós állomások.

Amerikai hivatalos források szerint a gyanúsítottak a Toronto és New York közötti vasútvonalon akartak terrorcselekményt végrehajtani.

A kanadai CBC televízió szerint a szövetségi rendőrség, illetve a titkosszolgálati szervek közös akciót hajtottak végre a tervezett terrortámadás meghiúsítására. A kanadai hatóságok együttműködtek az amerikai belbiztonsági minisztériummal, valamint a Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI) is.

A megakadályozott "jelentős, nagyszabású terrortámadással" kapcsolatban végrehajtott letartóztatások Kanada két legnagyobb városában, Torontóban és Montrealban történtek. Az üggyel kapcsolatban a kanadai rendőrség sajtókonferenciát tart.
Amerikai hivatalos források szerint az összeesküvés nincs kapcsolatban a bostoni bombamerényletekkel.

Kanadában ritkán fordul elő, de nem ismeretlen a terrorista tevékenység. A kanadai hatóságok április elején közölték, hogy az algériai gázüzem ellen januárban elkövetett terrortámadás helyszínén két kanadai terrorista holttestére bukkantak.
Az országban 2010 augusztusában pokolgépes támadásra készülő három férfit tartóztattak le, akik együttműködtek egy afganisztáni, pakisztáni, iráni és dubaji kapcsolatokkal rendelkező, "ideológiailag inspirált terrorcsoporttal".

2006-ban 18 fiatalt vettek őrizetbe, akik a rendőrség, a hadsereg és a parlament ellen terveztek támadásokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: