2009-06-29 16:16:42• hírek • MTI

Összeesküvés-elméleteket gyártottak

Michael Jackson halálával tetőpontjára hágnak az összeesküvés-elméletek; a leginkább hajmeresztő elképzelések szerint a pop királyát Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök ölette meg, de az is lehet, hogy csak megrendezte halát. Akadnak olyan teóriák, amelyek alapján Magyarországon bujkál, de többek szerint már két éve halott.

A The Daily Telegraph internetes kiadása által összegyűjtött gyöngyszemek eltérő magyarázatokat kínálnak a popsztárral történtekre.

Az egyik elképzelés szerint Jacksont Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök ölette meg, hogy elterelje a figyelmet a választások utáni zavaros iráni helyzetről. A haláleset egy pillanat alatt terelte a világ figyelmét Teheránról Bel Airre, ami igen jól jött a keményvonalas politikát folytató újraválasztott elnöknek. Az elmélet ellen szól, hogy nincs rá bizonyíték.
Egy másik teória szerint Jacko csak megrendezte halálát, hogy megmeneküljön az anyagi csődtől. A sztár új életet kezd, és a halálát szintén csak megjátszó Elvis Presleyvel lóg. Nos, a pop királya valóban több százmillió dolláros adósságot hagyott hátra, az elmélet hívei szerint azonban a jogdíjak és a mintegy kétszáz, még ki nem adott dal biztosítja három gyerekének jövőjét, miközben ő Mexikóban éli az életét. Ezt az elméletet is cáfolja azonban a halottkémi szakvélemény, miszerint az általa vizsgált test Michael Jacksoné volt, és minden kétséget kizáróan halott volt.

A harmadik legnépszerűbb elképzelés szerint Michael Jackson valójában már két éve halott, és egy hasonmás jelentette be helyette a londoni koncertsorozatot. Az elképzelést alátámaszthatja, hogy Jackson valóban furcsán viselkedett a sajtótájékoztatón és magasabbnak is tűnt. Az elmélet szerint Jackson már több éve meghalt, és hasonmások helyettesítik, mióta Neverlandben megtalálták holttestét. Ezt az elképzelést cáfolja, hogy a családtagoknak egytől egyig benne kellett volna lenniük a tervben, amit lehetetlen lett volna titokban tartani.

Az interneten szárnyra kapott egy olyan pletyka is, hogy Jackson valójában életben van, és halálhíre a maratoni koncertsorozatot hivatott még inkább feldobni. Eszerint Jacko valahol Kelet-Európában, pontosabban Magyarországon, egy középkori kastélyban bujkál, és készül a "feltámadásra".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: