2009-07-06 17:12:46• hírek • Parajdi Andrea

Nyolcan a listán

Mikola, Erdőd, Lázári, Kányaháza, Batiz, Vetés, Udvari és Kolcs települések szerepelnek azon a prioritáslistán, amelyet a Szatmár Megyei Tanács a belügyminisztériumhoz juttat el támogatásszerzés céljából villamoshálózat bővítésére. Többek között erről is döntöttek a hétfői tanácsülésen.

A Villamosítás 2007-2009-es programot a belügyminisztérium bonyolítja, amely lehetőséget teremt az egyes megyék településeinek, hogy majdnem 100%-os finanszírozás mellett kibővítsék az elektromos hálózatot. A program célja az életminőség javítása, az egyes régiók közti színvonalak kiegyenlítése, illetve a környezet védelme is, hiszen a villanyáram használata a többi fényerőforrással szemben természetvédelmi szempontból is előnyösebb.

Csehi Árpád tanácselnök elmondta, tavaly már leadtak egy listát, amelyen tíz település szerepelt, és amelyek közül eddig hárman kapták meg a finanszírozást. Idén Mikola, Erdőd, Lázári, Kányaháza, Batiz, Vetés, Udvari és Kolcs kerültek fel a listára, amelyet július 15-ig el kell juttatni a minisztériumba. Az ott rendelkezésre álló pénzek függvényében válik el, hogy ki mikor kaphat összegeket villamoshálózat bővítésre.

A Megyei Tanács hétfői ülésén 3,1 millió lej kiutalásáról döntöttek a tanácsosok, amelyből 2009 szeptember 15 és 2009 december 31 között az önkormányzatoknak meg kell szervezniük a tej és kifli programot. Mint ismeretes, az új tanévben ezt a törvény által előírt kötelezettséget a Megyei Tanács decentralizálja, vagyis a Polgármesteri Hivatalok feladatkörébe helyezi át, ugyanis így elérhető, hogy minden településen friss tejet és kiflit reggelizhessenek az óvodások és az I-VIII osztályosok.

Napirenden szerepelt annak a műszaki dokumentációnak a jóváhagyása is, amelyet a DJ 195C úthoz kapcsolódóan egy Kraszna fölött haladó híd megépítésére készítettek. A határozati pontot elfogadták, így újabb stádiumába érkezett a Domahidánál lévő beruházás.

A tanácsülésen szóba került, hogy a harmadik ligába felkerült mikolai Turul focicsapat számára támogatást biztosítanának, amennyiben a szűkös költségvetés ezt lehetővé teszi, azonban erről még további egyeztetéseket folytatnak a csapat vezetőségével is.


Villamoshálózat-bővítésre szerez finanszírozást a Szatmár Megyei Tanács.
Több lényeges napirendi pontja volt a hétfői tanácsülésnek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: