2009-06-08 12:43:21• hírek • Parajdi Andrea

„Köszönet a Szatmár megyeieknek”

A Szatmár megyei lakosokkal az elkövetkezendő öt évben intenzívebb kapcsolatot akar kiépíteni Sógor Csaba, ismét mandátumhoz jutott Európa Parlamenti képviselő. Az RMDSZ-es politikus lapunknak elmondta: a helyiekkel is közvetlenül meg akarja ismertetni az Európai Unió adta lehetőségeket.

-Kétség kívül nagyon jól szerepelt az RMDSZ a mostani választásokon, a Szatmár megyeieknek is külön köszönet a kimagasló részvételért, és a magyar összefogás listájára leadott szavazatokért. Büszkék lehetünk arra, hogy a magyarság megértette az üzenetünket - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Sógor Csaba, mandátumhoz jutott EP képviselő.

Mint mondta az elkövetkezendő öt évben közvetlenebb kapcsolatot akar ápolni a Szatmár megyeiekkel is, hiszen az itteni magyarság ismét megmutatta az erejét. - Szatmár megye az édesapám szülőhelye, ez a vidék egyáltalán nem közömbös számomra. A korábbi mandátumomban tett látogatásokhoz képest most többször szeretnék ezen a környéken jelen lenni, azzal a céllal, hogy az itteniek megismerhessék az unió adta lehetőségek minél szélesebb körét -fejtette ki terveit Sógor.


Intenzívebb kapcsolatot akar kiépíteni a szatmáriakkal Sógor Csaba, EP képviselő.
Intenzívebb kapcsolatot akar kiépíteni a szatmáriakkal Sógor Csaba, EP képviselő


Az EP képviselő elmondta: szeretné eljuttatni az érdekelt településekre, a trianoni határok felszámolására, az Unió által biztosított 248 millió eurós összeg felhasználási lehetőségeit. „A 89 évvel ezelőtt kijelölt határok megszűnhetnek az unió támogatásával, a megszerezhető finanszírozások úgy infrastruktúra, mint gazdaság vagy kultúra területén is felhasználhatók, a lényeg, hogy közelebb hozza egymáshoz az elválasztott régiókat" - magyarázta Sógor, aki hozzátette: nem csak ezt a lehetőséget kellene megismerniük és kihasználniuk a településeknek, éppen ezért azon fog munkálkodni, hogy a magyarság közvetlen formában értesüljön minden lényeges pályázati kiírásról.

Az Európai Parlamenti képviselők egyébként az elkövetkezendő hetekben a bizottságokat fogják kialakítani, hogy a parlamenti munka július 14-én teljes gőzzel elkezdődhessen.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: