2012-01-27 09:42:51• hírek • Szatmar.ro

Nyolc ország 56 tőrözője a Szatmár Kupán

A kadett korosztály európai körversenyének részévé vált Szatmár Kupa női tőrverseny január 28-án, szombaton veszi kezdetét, az eseménynek a Csipler Sándor Vívóterem ad otthont - és szükség esetén a Gyurkán György Sportterem is.

Az első összecsapásokat reggel 9.00-kor kezdik, a döntőre a tervek szerint 20.00-kor kerül sor. A versenyre nyolc ország 56 sportolója nevezett: Románia 17, Magyarország 13, Ukrajna 12, Szlovákia 5, Szerbia 4, Fehéroroszország 3, Grúzia és az Egyesült Államok egy-egy vívóval képviselteti magát.

A Sportklub színeiben Varga Anett, Buier Regina, Erdei Réka, Haidu Adriana és Lazin Alexandra szállnak majd harcba - a reális cél a nyolcba jutás lehet. Közülük tavaly Varga a 32., Buier az 51., Erdei pedig az 58. helyen végzett. Nem szabad elfeledni azt sem, hogy Haidu és Lazin még csak 13 évesek.

Ami a tavalyi versenyt illeti, akkor a magyar Zupkó Klaudia nyert Malina Calugarean, az ukrán Olena Sipilova és Alina Constantin előtt. Közülük csak Sipilova nincs itt az idén is, a torna esélyesének pedig a tavalyi ezüstérmes tűnik, aki jelenleg harmadik a korosztályos világranglistán.

Vasárnap, amolyan barátságos torna jelleggel, a Csipler teremben a fiúk számára egyéni, a Gyurkán teremben pedig a lányok számára csapatversenyt rendeznek.

A Sportklubbal kapcsolatos hír, hogy a Adrian Pop, Radu Andrei, Adrian Szilágyi és Árkosi Bertalan alkotta felnőtt férfi párbajtőrcsapat Olaszországban tartózkodik, ahol a Világkupa-sorozat idei első állomásán lépnek pástra. A Legnánóban pénteken és szombaton sorra kerülő viadalon 46 ország 247 sportolója méri majd össze tudását. „Mivel a verseny beleszámít majd az olimpiai kvalifikációba is, hatalmas mezőny várható, a párbajtőr világ színe-java ott lesz", mondta Csiszár Ferenc edző.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: