2012-01-18 11:34:24• hírek • Kocsis Zoltán

Nemzetközi tőrversenyt szervez Szatmárnémeti

Január utolsó hétvégéjén nagyszabású nemzetközi vívóverseny helyszíne lesz Szatmárnémeti: a harmadik alkalommal megrendezendő Szatmár Kupa Nemzetközi Kadett Tőrverseny immár az európai körverseny részévé vált.

Ennek apropóján nyílt levéllel fordult a szervezőkhöz dr. Anca Pascu, a Román Vívószövetség elnöke, aki méltatta a szatmári vívóiskolát, amely olyan neveket adott a román sportnak, mint Stahl Katalin, Gyulai Jenei Ilona, Ardeleanu Zsuzsa és István, Marcela Moldovan, Orosz Rozália,  Wéber Mónika,  Kuki Péter, Tóth István, Szepessy József és Bodóczy Miklós. A szövetség elnöke kiemelte, hogy Csiszár Ferenc, Lengyel Éva, File Attila, Langenbacher István, Şuta Dan, Simona Surducan, Májer Csilla, Nagy Lehel és Izsáki Arnold kezei között az utóbbi időben olyan tehetségek pallérozódtak, mint Stahl Krisztina, Simona Deac vagy Pop Adrian. Pascu méltatta továbbá a Csipler Sándor Vívótermet, amely " egyike Románia kevés nemzetközi szintű vívótermeinek".

Ilyés Gyula polgármester, mint a versenyt támogató intézmény vezetője, kötelességének érezte, hogy megemlékezzen a tavaly elhunyt Stahl Katalinról, majd kiemelte, hogy a „rendezésre fordított áldozatot fölülmúlja a siker okozta elégedettség."

A versenyre január 28-29.-én kerül sor, a csörtéket a Csipler Sándor Vívóterem melletti Gyurkán György teremben vívják majd. Szombaton 9.00 órai kezdettel a lányok egyéni viadalára kerül sor, amely 20.00 órakor a döntővel ér véget. Vasárnap a vívóteremben a fiúk egyéni versenyére, a Gyurkán György teremben pedig a lányok csapatversenyére kerül sor. Előbbi esetében 15.30-kor, utóbbi esetében 16.00 órakor várható a döntő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: