2016-10-27 15:55:49• hírek • Szatmár.ro

Nyolc földes utca modernizálásáról döntöttek a tanácsosok

Csütörtökön tartotta rendes havi tanácsülését Szatmárnémeti Városi Tanácsa. Megszavazták nyolc földes utca felújításának műszaki-gazdasági mutatóit, továbbá tömbházak hőszigetelésének az ügyében is döntöttek - 425 lakást érint az elfogadott határozat.

A tanácsülés több napirendi pontja is a város még földes utcáinak leaszfaltozásáról szólt. Most nyolc utca ügye került a tanácsosok elé. A polgármesteri hivatal leaszfaltozná a város északi részén található, a Batizi útról nyíló hat utcát - ezek az Alexandru Vlahuta, Bixadului, Ceferistilor, Livada, Locomotivei és Masinistilor -, valamint két, a település déli részén található utcát: a Ferestraut és a Merilort. Utóbbi azért is fontos, mert ott több gazdasági társaság is működik. A megvalósíthatósági tanulmányokat egyöntetűen elfogadták a tanácsosok.

A testület szavazott tömbházak szigeteléséről is: a modernizálásra a Regionális Operatív Programban pályáznának, a projektek leadási határideje november 12. Az első körös kiírásra nyolc tömbház hőszigetelésének projektjével készült a polgármesteri hivatal, ez 425 lakást jelent. Ezáltal az ott lakók életkörülményei jelentősen javulnak.

A szóban forgó tömbházak a következő utcákban találhatók: a Dariu Pop utcában, a Prahova utcában, a Milcov sétányon, a Traian sugárúton, a Károlyi úton és az új főtéren.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: