2013-08-29 12:36:30• hírek • Kocsis Zoltán

Philips, iskolai rendelők és földes utak

Sasaran és Coica
Sasaran és Coica

Több fontos témában folytatott megbeszéléseket a szerdai nap folyamán Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere. Terítéken volt a közvilágítás, az egészségügy és az infrastruktúra fejlesztése is.

Matthijs van Bonzel és Walterus Reijers holland nagykövet illetve tiszteletbeli holland konzul múlt heti, szatmári látogatásának fejleményeként szerdán Szatmárnémetiben tárgyalt a világ egyik legnagyobb elektronikai termékeket gyártó cégének, a Philips romániai képviseletének egyik vezetője, Mircea Sasaran. A vezető értékesítési menedzser és a polgármester Szatmárnémeti közvilágításának modernizálásával kapcsolatos beruházási lehetőségekről tárgyalt. Megegyeztek, hogy a Zutphen város küldöttségének október végi szatmárnémeti látogatásán a Philips is képviselteti magát, a hollandiai céget érdekelné ugyanis a szatmári megyeszékhely külföldi kapcsolatai. Az Eindhovenben alapított Philips 60 országban közel 118.000 alkalmazottat foglalkoztat. A tavalyi évben 24,788 milliárd eurós forgalma és 231 millió eurós nyeresége volt.

A nap folyamán Coica fogadta a Szatmárnémetiben működő nyolc iskolai rendelő vezetőit. A megbeszélésen szó esett a rendelők állapotáról, felszereltségéről. A polgármesteri hivatal vállalta hűtőszekrények beszerzését, amelyek az oltóanyagok tárolásához elengedhetetlenek. Megállapodás született arról is, hogy a tanév során a szükségleteknek megfelelően pótolják majd a hiányosságokat.

A polgármester a délután folyamán tereplátogatást tett azon földes utcákon, ahol zajlik az aszfaltozás. Amint arra emlékezhetünk, Ilyés Gyula akkori polgármester 2012 tavaszán írt alá a 32 millió eurós integrált fejlesztési tervet, melynek keretein belül összességében közel húsz utcát modernizálnak a következő években. A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint jelenleg az Albatros, a Cocoilor, a Deltei, a Doina, a Fagetului, az Izvarului, a Pescarusilor, a Salciilor, Berzei és Lacului utcákon folynak a munkálatok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: