2009-12-16 14:39:47• hírek • Szatmár.ro

Növekvő sertésár

A karácsony közeledtével nőa sertésár a megyében.

Itt a disznóvágási szezon, jelentősen megnőtt a kereslet a hízók iránt. Ennek megfelelően a megyebeli állatvásárokban is emelkedőben van a vágnivaló állatok ára: ezeken az alkalmakon kilónként 8 lejt is kértek élősúlyban a sertésért, de 7,5 lejért köttetik az üzletek többsége. Ismét feltűntek a falvakat végigjáró vásárlók is, amire évek óta nem volt példa. 

A vásárokban rendszeresen megforduló Pap Tibor atyai gazdálkodó tájékoztatása szerint a sertéstenyésztési ágazat ismét fellendülőben van:
- A kukorica és a gabona ára közismerten alacsony,így minthogy eladják a gazdálkodók, sokkal jobban járnak, ha feletetik a terményt a jószágokkal - magyarázta a „vásári szakember". - Négy-öt száz kilón felüli hízó eladása jó pénzt hoz a konyhára, főleg, hogy a termény direkt módon történő értékesítése önmagában is ráfizetéses.

A sertéstenyésztés fellendülésének másik jele az, hogy egyre többen vásárolnak malacot, a következő évre gondolva. A hat-héthetes malacok párját 280-300 lejért árusítják az állatvásárokban.


Most érdemes a gazdáknak a hízókat eladniuk
Most érdemes a gazdáknak a hízókat eladniuk


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: