2010-04-29 08:47:53• hírek • www.nokia.hu

Nokia N8: Kapcsolódj, alkoss, szórakoztass

A Nokia N8, a Nokia legújabb okostelefonja, összeköt azokkal az emberekkel, helyekkel és szolgáltatásokkal, akik, és amelyek leginkább számítanak.

A Nokia N8 12 megapixeles, nagy érzékelőjű kamerával rendelkezik, amely Carl Zeiss optikájával, és xenon vakujával ellátott, felveszi a versenyt a digitális fényképezőgépekkel. Emellett a Nokia N8-cal HD minőségű videókat lehet készíteni és szerkeszteni az előre telepített, egyszerűen használható szerkesztőprogrammal. Mivel a készülék hordozható szórakoztató-központként is megállja a helyét, a felhasználók a HD minőségű videókat Dolby Digital Plus surround hanggal élvezhetik, ha a meglévő házimozi-rendszerükre csatlakoztatják. A Nokia N8 hozzáférést biztosít webtévés szolgáltatásokhoz, amelyek olyan csatornák programjait, híreit és szórakoztató műsorait tartalmazza, mint a CNN, az E! Entertainment, a Paramount és a National Geographic. További helyi Web TV tartalom pedig elérhető lesz az Ovi Áruházban.

A Nokia N8 a közösségi oldalakon is otthon van. Mivel a Facebook és a Twitter élő hírfolyamai egy ablakban láthatók a kezdőoldalon, a felhasználók kommentálhatnak, olvashatnak és üzeneteket küldhetnek, frissíthetik állapotukat, és megoszthatják helyzetüket és fotóikat. A közösségi hálózatok naptárbejegyzéseit pedig átvihetők a készülékre.

A Nokia N8 készülékhez ingyen jár az egész világra kiterjedő Ovi Térképek gyalogos és autós navigáció, amely világszerte több mint 70 ország helyszíneire és érdekes pontjaira kalauzolja el az embereket.

A Symbian3 bevetésen
A Nokia N8 a világ legelterjedtebb okostelefon-szoftverére, a Symbian^3-ra, a világ épül, amely számos fejlesztést kínál, köztük a mozdulatokkal történő vezérlést, mint például a multi-touch kezelést, a képernyők a lapozását és a kétujjas zoomolást. A Nokia N8 több személyre szabható kezdőlapot is kínál, melyeket telerakhatunk alkalmazásokkal és widgetekkel. A platform új 2D-s és 3D-s grafikai rendszerét a Nokia N8 hardveres grafikai gyorsítása teszi lehetővé, ezáltal gyorsan és érzékenyen reagáló felhasználói felületet nyújt. A Symbian^3 teljesítményben is magasra teszi a mércét a hatékony memóriakezelés segítségével, amely új szintre emeli a multi-tasking rendszer által nyújtott felhasználói élményt.

Qt-t a fejlesztőknek
A Nokia N8 a Nokia első készüléke, amelyet a Qt szoftverfejlesztő-környezetbe integráltak. A Qt leegyszerűsíti a fejlesztést és lehetővé teszi alkalmazások fejlesztését és azok könnyed átvitelét Symbian és más szoftverplatformok között. A Nokia elérhetővé tette az egyszerű és könnyen használható Nokia Qt SDK béta verzióját, hogy a fejlesztők éljenek a Qt nyújtotta lehetőségekkel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: