2011-05-03 14:34:47• hírek • Balog Anita

Néptáncfesztivált rendeznek Egriben

Május 8-án rendezik meg az Orgona Néptáncfesztivált.

Először ad otthont néptáncfesztiválnak a hétvégén az Egri Kultúrház. A Szatmár megyei néptáncos körökben ismert Szarvas Károly kezdeményezésére és szervezésével jön létre a fesztivál, melynek főtámogatója a Szatmár Megyei Tanács.

Szarvas Károly a Szatmár.ro-nak elmondta: a szűkös költségvetésű fesztiválra főleg Szatmár megyéből hívtak meg néptáncosokat, ám a szervezés során nagy figyelmet szenteltek annak, hogy tapasztalt és színvonalas produkciókat előadó fellépőket hívjanak meg. Az Orgona Néptáncfesztivál vasárnap 14 órakor szekeres felvonulással veszi kezdetét, a tánccsoportok a falun végigvonulva hívják majd az embereket a fesztiválra. A fellépések 16 órakor kezdődnek a kultúrotthon színpadán, ahová a belépés természetesen ingyenes lesz.

A fesztiválra kilátogatók többek között mezőségi, küküllőmenti, kalotaszegi, somogyi, dunántúli és természetesen szatmári táncokat is láthatnak majd. Jelen lesz az Avasújvárosi Néptánccsoport, a Domahidai Néptánccsoport, a Nagymajtényi Néptánccsoport, a Kökényesdi Néptánccsoport, a Bogdándi Néptánccsoport, az egri Csodaszarvas Néptánccsoport, a Nagykárolyi Rekettye Néptánccsoport, a Szatmári Nemzetiségek Népi Együttese, az egyetlen megyén kívüli fellépő pedig az Érmihályfalvai Nyíló Akác Néptánccsoport lesz.

Szarvas Károly mindenképp fontosnak érzi, hogy őseink hagyományait, szokásait a továbbiakban is életben tartsuk, ezért is szeretné, ha hagyománnyá válna a néptáncfesztivál megszervezése Egriben. Ezzel a falu halódó kulturális életét is szeretné fellendíteni egy kicsit, s mint önkéntes, azt is tervbe vette, hogy esetleg színházi előadásokat hozzon el a megyeközponttól nem messze eső faluba.


A fesztivál plakátja
A fesztivál plakátja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: