2011-02-10 16:08:54• hírek • Megyeri Tamás Róbert

Brazíliai néptáncosok Nagykárolyban

A nagykárolyi Kulturális Központ egy különleges előadásra invitálja a lakosságot: a nyugat-szatmári megyejogú városban fellép az Os Chimangos nevű dél-brazíliai néptánc együttes. A 90 perces produkcióra február 16-án 18 órai kezdettel kerül sor a Szent László Közösségi Házban. Jegyek 10 lejes áron kaphatók a kulturális központban naponta 16 és 18 óra között.

Az együttes 1977-ben alakult Grupo de Arte nativo Os Chimangos néven népi hagyományaikat szerető, és azt népszerűsíteni óhajtó fiatal egyetemisták kezdeményezésével.

A gaucho kultúrának ápolása, a zene és a tánc szeretete egyre több fiatalt vonzott, gyarapítva az együttes létszámát. Célkitűzésük ebben az időszakban az eredeti dél-amerikai népi táncok, hagyományok bemutatása e népek történelmi, irodalmi elemeivel gazdagítva.

A 33 éves fennállása óta sok generációt nevelt fel az Os Chimangos Néptánciskola Cacapávában, amelyet 1987-ben hoztak létre Academia de Danza Folklóricas néven.

Bejárták a környező országok neves néptánc-fesztiváljait, és távolabbi meghívást is elfogadtak, így mutatkoztak be például az Amerikai Egyesült Államokban 1986-ban, akkor Disneylandben 12 napon át mutatták be csodálatos showműsorukat.

A későbbi években európai turnésorozatuk keretében felléptek Belgium, Franciaország, Svájc, Németország, Ausztria, Magyarország stb. városainak fesztiváljain.

A néptánc együttes művészeti vezetője Luiz Teixeira Albarnaz Delfino és felesége, Giselda Albarnaz.

A 2011-es európai turnéra különösen szép műsorral készülnek: a táncok, a népzene segítségével beutazhatjuk képzeletben Dél-Amerika országait, vibráló ritmusok, színpompás viseletek, életörömtől sugárzó táncosok egy fergeteges farsangi hangulatba ringatják majd a közönséget. A nagyszerű profizmussal bemutatott táncok, a fiatalság lenyűgöző bájával keveredve felejthetetlenné teszi a műsorukat, a latin amerikai kultúra igazi csemegéjét mutatják be.


Latin-amerikai ritmusok a Szent László Közösségi Házban

Latin-amerikai ritmusok a Szent László Közösségi Házban

Latin-amerikai ritmusok a Szent László Közösségi Házban

Latin-amerikai ritmusok a Szent László Közösségi Házban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: